Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά

Στη Νομαρχία Πειραιά, αλλάζουν πολλά με το νέο αυτόδιοικητικό νόμο της χώρας. Πρώτη αλλαγή που έφερε ο «Καλλικράτης» είναι σε αυτήν την ίδια την ονομασία της, καθώς πλέον λέγεται Αντιπεριφέρεια Πειραιά, η οποία υπάγεται στην Περιφέρεια Αττικής. Πρώτος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, εξελέγη ο κ. Στέφανος Χρήστου.
Ο κ. Χρήστου, γεννήθηκε το 1954 στις Οινούσσες της Χίου, από γονείς Μικρασιατικής καταγωγής. Είναι παντρεμένος με την λογίστρια Βασιλική Μηλιδάκη και έχει δύο παιδιά τον Γιώργο και την Αγγελική. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της Νίκαιας. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτιλιακό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (U.C.L.). Είναι μαχόμενος Δικηγόρος από το 1982 και διατηρεί γραφείο στον Πειραιά και στην Σαλαμίνα. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.
Υπηρετεί το θεσμό της τοπικής Αυτοδιοίκησης 24 χρόνια, από τα οποία 12 ως Δημοτικός σύμβουλος και 12 χρόνια ως Δήμαρχος Κορυδαλλού. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ. Είναι μέλος της Ένωσης των Δικηγόρων που ασχολούνται με το Ναυτεργατικό Δίκαιο. Διετέλεσε Πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Αναπτυξιακή Δήμων Πειραιά (Πειραιάς, Νίκαια, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Πέραμα, Δραπετσώνα), Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Χιακών Σωματείων της Αττικής και Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου των Ομοσπονδιών των Πολιτιστικών Συλλόγων. Σήμερα είναι επίσης Α' Αναπληρωματικός Βουλευτής στην Β' Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: