Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων

Ο «Καλλικράτης» έφερε πολλές αλλαγές στο διοικητικό χάρτη της χώρας. Μία από αυτές αφορά και τα νησιά μας, καθώς ενώ μέχρι τώρα υπάγονταν στη Νομαρχία Πειραιά, πλέον ανεξαρτητοποιούνται και υπάγονται αυτόνομα στη δική τους Αντιπεριφέρεια Νήσων. Πρώτος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων εξελέγη ο κ. Δημήτρης Κατσικάρης. Ο εκλεκτός δημοσιογράφος και εκδότης, με έντονη πολιτική παρουσία, γεννά ελπίδα στους νησιώτες, πως το αύριο μπορεί να είναι πολύ καλύτερο, αφού θα είναι στα «χέρια» του κ. Κατσικάρη.
Ο κ. Κατσικάρης, γεννήθηκε το 1963 στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας. Από μικρός ήξερε πως θα γίνει δημοσιογράφος, γιαυτό και σε ηλικία μόλις 15 ετών εξέδωσε για πρώτη φορά σε πολύγραφο τοπική εφημερίδα, ενώ στη συνέχεια εξέδωσε τις εφημερίδες «Μαλεβός» της Κυνουρίας και «Παναρκαδική». Σπούδασε Δημοσιογραφία. Διετέλεσε διευθυντής Επικοινωνίας στο γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου, από το 1987 έως το 1989 και Συνεργάτης του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ από το 1989 έως το 1991. Εκδίδει το περιοδικό «Λιμάνι» και την ημερήσια εφημερίδα «Νέος Λόγος» Πειραιά. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων. Εξέδωσε τα βιβλία: «Δημοσιογραφική Σχολή: ποιος εμποδίζει την ίδρυσή της» (1983) και «Πειραϊκή Βαβέλ» (1999).
Από το 1990 συμμετείχε σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά και τα Νησιά και ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Α΄ Πειραιά και Νήσων στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.
Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Διαμάντω Αφράτη και έχουν μια κόρη, την Υακίνθη. Ζει και εργάζεται στον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: