Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Στέφανου Χρήστου για τις Υγειονομικές Επιτροπές Πειραιά

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία των Υγειονομικών Επιτροπών Πειραιά κρούει με επιστολή - παρέμβαση του προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Ηλία Λιακόπουλο, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου. Με την επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ζητά άμεσα την στελέχωση των Υγειονομικών Επιτροπών καθώς και την επαναλειτουργία της β΄θμιας Επιτροπής προκειμένου να εξασφαλιστεί η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που προσφεύγουν σε αυτές και που στην συντριπτική πλειοψηφία τους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με χρόνιες παθήσεις και βαριά αναπηρία. Επισημαίνοντας ότι από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του γίνεται δέκτης έντονων διαμαρτυριών από πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά αναφέρει: «Η ελλιπής στελέχωση των Υγειονομικών Επιτροπών με ιατρούς ειδικότητας Νευρολόγου και Ψυχιάτρου έχει ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι απαιτήσεις που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία και να μην γίνονται δεκτά τα πιστοποιητικά που εκδίδονται για συγκεκριμένες παθήσεις από το αρμόδιο τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας».
Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Στέφανος Χρήστου υπογραμμίζει ότι: «Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι τα προβλήματα που απορρέουν από την πλημμελή λειτουργία των Υγειονομικών Επιτροπών τείνουν να λάβουν εκρηκτικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων σας να προχωρήσετε άμεσα στη στελέχωση των Υγειονομικών Επιτροπών με τις απαραίτητες ειδικότητες καθώς και στην ανασυγκρότηση της Β΄θμιας Υγειονομικής Επιτροπής με γιατρούς που θα θέλουν και θα μπορούν να συμμετέχουν, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία τους και την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: