Συνεργασία των Συλλόγων Αποφοίτων των Ιστορικών Προτύπων Σχολείων

Κοινή σύσκεψη των Προέδρων των Συλλόγων Αποφοίτων των Ιστορικών Προτύπων Σχολείων, με κύριο θέμα την συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και δια βίου Μάθησης, για την επαναφορά των Προτύπων Πειραματικών σχολείων , πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011.

Την πρωτοβουλία της οργάνωσης της συνάντησης είχαν ο Πρόεδρος των Αποφοίτων του Πειραματικού του Πανεπιστημίου Αθηνών Λεωνίδας Τσιγώνιας, και ο Πρόεδρος των Αποφοίτων της Βαρβακείου Σχολής Μάριος Μπαχάς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν από τόν Σύλλογο Αποφοίτων της Ζωσιμαίας Σχολής ο Πρόεδρος Σταύρος Δερματάς και ο τ. Πρόεδρος Σάκης Δάλας, και από το Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ιωνιδείου ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης και η Γραμματέας της Επιτροπής του Συνδέσμου για την επαναφορά των Προτύπων Χαρίκλεια Θεοδωράκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν κατ άρθρο οι παρατηρήσεις των συλλόγων για το νόμο, οι οποίες είχαν συγκεντρωθεί και καταγραφεί στα πλαίσια της εσωτερικής διαβούλευσης των μελών των συλλόγων καθώς και οι προτάσεις βελτίωσης.

Στο τέλος της συνάντησης οι πρόεδροι των αποφοίτων των τεσσάρων ιστορικών προτύπων σχολείων αποφάσισαν την απο κοινού υπογραφή ενός ενιαίου κειμένου με τις παρατηρήσεις και προτάσεις των συλλόφων αποφοίτων το οποίο θα αποσταλλεί στην Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Η υπογραφή του ενιαίου κειμένου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 στο γραφείο του Προέδρου Αποφοίτων της Βαρβακείου Μάριου Μπαχά

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι τα τέσσερα ιστορικά πρότυπα σχολεία της Ελλάδος (Βαρβάκειος , Ιωνίδειος, Πειραματικό Αθηνών, Ζωσιμαία Σχολή), βαδίζουν μαζί και συνεργάζονται στενά για την επαναφορά και αναβάθμιση του καλόύ δημόσιου σχολείου στην κατεύθυνση της επαναλειτουργίας του ως προτύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: