ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, ο αγιασμός των υδάτων.
Την κυβέρνηση στη τελετή εκπροσώπησε ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης. Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Πειραιά, πολιτικοί και στρατιωτικοί παράγοντες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος, μετά την τελετή του αγιασμού των υδάτων, δήλωσε:
«Μεγάλη ημέρα σήμερα για τη Χριστιανοσύνη, για την Ελλάδα, για τον Πειραιά. Γιορτάζουμε την πρώτη εμφάνιση του Θεού, με την τριαδική του μορφή. Είναι γιορτή αγάπης. Για τον Πειραιά έχει μια ξεχωριστή σημασία γιατί είναι η πόλη της ναυτοσύνης, των εργαζομένων στην ναυτιλία αλλά και των καραβοκύριδων. Πέρα από τις ευχές για υγεία και ευτυχία, θέλω να εκφράσω και μια δέσμευση ως Δήμαρχος και ως εκπρόσωπος του Πειραϊκού λαού. Του χρόνου ο Πειραιάς, θα είναι όχι απλώς πολύ καθαρότερος, που ήδη είναι σχετικά καθαρός, θα είναι πολύ πιο λαμπρός, πιο λειτουργικός, πιο όμορφος, πιο ελκυστικός για όλους εσάς που είστε στο Λεκανοπέδιο Αττικής, το σκληρό και τσιμεντένιο.
Όπως είδατε καταργήσαμε τις φιέστες και αναδεικνύουμε τις πολιτιστικές ομορφιές του Πειραιά. Να είστε καλά και του χρόνου ακόμη καλύτερα.»

Ο κ. Μιχαλολιάκος, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, προσέφερε από έναν ασημένιο λέοντα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, στον Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ και στον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι συμβολίζει τη δύναμη, τον πολιτισμό και την ναυτοσύνη του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: