Ο Σ.Α.Ι.Σ.Π. βράβευσε το νέο του "αίμα"

Μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, βράβευσε και το νεότερο ίσως μέλος του, τον Δημήτρη Ματακιά. Ο Δημήτρης, που αποφοίητσε από το σχολείο την περασμένη χρονιά, είναι σήμερα φοιτητής στο Πολυτεχνείο, και βραβεύθηκε καθώς κατέκτησε ως μαθητής της Ιωνιδείου δύο χρονιές (2009-2010) την πρώτη θέση στο διαγωνισμό της ΄Ενωσης Ελλήνων Φυσικών, καθώς και εύφημες μνείες στην Ολυμπιάδα Φυσικής (2010) που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ. Όλοι οι παρευρισκόμενοι τον χειροκρότησαν θερμά, καθώς η νεανική του αισιοδοξία, γέννησε σε όλους την ελπίδα πως η νέα γενιά έχει πολλά να κάνει και να προσφέρει...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Ιωνίδειος Σχολή αποτελεί για τον Πειραιά ένα από τα καλύτερα εκκολαπτήρια νέων. Η αγάπη, η επικοινωνία και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι καθηγητές προς στους μαθητές τους, παραμένει βασική αξία και προίκα για όλη τους τη ζωή.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ένας παλαίμαχος καθηγητής κατά την ίδια εκδήλωση: "δεν είναι σκοπός μας να κάνουμε τα παιδιά δυστυχισμένα, αλλά να τα διδάξουμε". Κατά συνέπεια, οι μαθητές - όπως ανέφερε και ο νεαρός Δημήτρης - γνωρίζουν τον εαυτό τους, τι τους αρέσει ώστε να αφοσιωθούν σε αυτό.. και έκλεισε προτρέποντας τους συνομήλικους και μικρότερους να διαβάζουν και να ασχολούνται με πράγματα που πραγματικά τους αρέσουν.. Δημήτρη, καλή συνέχεια στις σπουδές σου, συνέχισε να κάνεις αυτό που σου αρέσει με την ίδια αγάπη, το μόνο σίγουρο είναι ο δρόμος που διάλεξες οδηγεί στην επιτυχία. Είναι μεγάλη ικανοποίηση για τους δασκάλους να βλέπουν τα «παιδιά τους» να πετυχαίνουν στους στόχους τους, να γίνονται άνθρωποι. Τότε πραγματικά επιβεβαιώνουν στον εαυτό τους ότι ο κόπος τους, το ενδιαφέρον τους δεν πήγε χαμένο, βρήκε γόνιμο έδαφος και απέδωσε καρπούς.