ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Τις εργαζόμενες του Δήμου Πειραιά υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την «Ημέρα της Γυναίκας».
Απευθυνόμενος στις εργαζόμενες του Δήμου, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Πολλοί και πολλές σήμερα, δεν πιστεύουν σε αυτές τις γιορτές, γιατί μια κοινωνία οφείλει να δείχνει την ευαισθησία της κάθε ημέρα και όχι μόνο μια φορά το χρόνο, γιατί τότε σημαίνει ή ότι υπάρχει πλεόνασμα υποκρισίας ή ότι υπάρχει έλλειμμα ισότητας. Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πλέον σήμερα άνθρωποι που να πιστεύουν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες δεν είναι ίσοι.
Πιστεύω ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη αυτό αποτελεί συνείδηση όλων των πολιτών. Μπορεί να έχουμε ενίοτε όχι πάντοτε περισσότερη μυϊκή δύναμη. Έχετε όμως το ιερό προνόμιο της μητρότητας, που είναι το μεγάλο δώρο που σας έχει κάνει ο Θεός. Το να μπορείτε να έχετε στην κοιλιά σας 9 μήνες ζωή και να την φέρνετε στη ζωή. Έχετε και το έχει αποδείξει η ζωή, σαφώς μεγαλύτερη ευαισθησία στα ανθρωπιστικά.
Η γυναίκα δεν είναι μόνο αντικείμενο θαυμασμού, δεν είναι μόνο μάνα ή σύζυγος ή αδερφή. Έχει μπει εδώ και δεκαετίες στην παραγωγική διαδικασία και καταφέρνει αυτό που εθεωρείτο ακατόρθωτο: να συνυπάρχει και στην οικονομική δραστηριότητα και στην παραγωγική διαδικασία, αλλά και στις λοιπές δραστηριότητες της φύσης της…
Θέλω να σας πω ότι, ανήκω στην κατηγορία εκείνων των αντρών που και αγαπά και θαυμάζει και εκτιμά τις γυναίκες, για την ευφυΐα τους, για την ευαισθησία τους. Δεν είναι τυχαίο ότι στον συνδυασμό μου, έχω εξέχουσες προσωπικότητες του γυναικείου φύλου και αξιοποιήθηκαν όλες στο σύνολό τους και θα αξιοποιούνται και στο μέλλον. Πιστεύω στο μυαλό τους και στην ευαισθησία τους…
Θέλω να ξέρετε λοιπόν ότι, στα χρόνια που θα έχω την τιμή να είμαι ο Δήμαρχος του Πειραιά, οι εργαζόμενες θα έχουν το Δήμαρχο φίλο τους και συμμαχητή τους, σε όλες τις ιδιαιτερότητες του φύλου τους."

Στην εκδήλωση, όπου μοιράστηκαν συμβολικά λουλούδια, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, οι Αντιδήμαρχοι: Κυριακή Λαουλάκου και Μελίνα – Αμαλία Φύκια, οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Πρόνοιας και Κοινωνικής Ωφέλειας κ. Πασχαλίνα Καλαγιά και Αθλητισμού κ. Αντώνης Θεοδώρου, καθώς επίσης και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Πόπη Αστεριάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: