5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΑ


Στα πλαίσια των πολιτιστικών και κοινωνικών του δράσεων για την Αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής των Πολιτών, για τα μέλη και τους φίλους του, ο Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, διοργανώνει 5ημερο διακοπών, στο Ξενοδοχείo PORTO SKOUTARI HOTEL στην Πάτμο, στο Νησί της Αποκάλυψης.
Στο φιλόξενο ξενοδοχείο στην Πάτμο, σε μια έκταση περίπου 8.000 τετραγωνικών μέτρων, με φόντο το Αιγαίο, δεντροφυτευμένη με φοίνικες, διαφόρων ειδών φυτά, και ελαιόδεντρα, οι συμμετέχοντες θα ξεκουραστούν και θα χαλαρώσουν.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως η Πάτμος έχει συμπεριληφθεί, στον Κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ειδικότερα, το ιστορικό κέντρο (χώρα) με το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, στο νησί της Πάτμου. Η Επιτροπή της UNESCO ενέγραψε την περιοχή στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς βάση τα κριτήρια (iii), (iv) και (vi) : Σας παραθέτουμε τα κριτήρια αναλυτικά, σύμφωνα με τα οποία η Πάτμος, έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO : ΚΡΙΤΗΡΙΟ (ΙΙΙ) : Εμφανίζει μια μοναδική ή τουλάχιστον μια εξαιρετική μαρτυρία κάποιας πολιτισμικής παράδοσης ή ενός πολιτισμού, που υπάρχει έ έχει εξαφανιστεί.
ΚΡΙΤΗΡΙΟ (ΙV) : Είναι εξαίρετο παράδειγμα ενός τύπου οικοδομήματος ή αρχιτεκτονικής δομής ή τεχνολογικού συνόλου και εικονογραφεί ένα σημαντικό σταθμό στην ανθρώπινη ιστορία.
ΚΡΙΤΗΡΙΟ (VI) : Συνδέεται άμεσα ή απτά με γεγονότα ή ζωντανές παραδόσεις με ιδέες ή με πιστεύω, με καλλιτεχνικές ή λογοτεχνικές δημιουργίες, που έχουν έκδηλη παγκόσμια σημασία.
Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, τόνισε πως στόχος του Ομίλου είναι να δώσει την ευκαιρία σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους να κάνουν διακοπές, στο φιλόξενο νησί της Πάτμου, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο, έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την θρησκευτική μας παράδοση, λόγω του μοναστηριού του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου και του Σπηλαίου της Αποκάλυψης.
Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο :
Παρασκευή 29 Απριλίου – Τετάρτη 4 Μαΐου 2011
Παρασκευή 20 Μαΐου – Τετάρτη 25 Μαΐου 2011
Παρασκευή 3 Ιουνίου – Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011
Παρασκευή 17 Ιουνίου – Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011
Παρασκευή 24 Ιουνίου –Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τα Γραφεία του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, στα τηλέφωνα 210-4110678, 210-4179797, 210-4132273



Δεν υπάρχουν σχόλια: