Καραϊσκάκεια 2011. Tιμή στον ήρωα της εθνεγερσίας Γεώργιο Καραϊσκάκη


 Στο κατάμεστο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική εκδήλωση προς τιμή του ήρωα της Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη, την Κυριακή 15 Μαΐου 2011.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας και ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί με την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό και την κατάθεση στεφάνων στο παρακείμενο στρατηγείο του Γεώργιου Καραϊσκάκη.

Λίγο πριν το ρολόι δείξει 8 μ.μ. ο προαύλιος χώρος της εκκλησίας, παρουσία εκατοντάδων πολιτών, πλημμύρισε μουσικές, ύμνους και τραγούδια σε κλίμα συγκίνησης και έντονου πατριωτισμού. Χορωδιακά και ορχηστρικά σχήματα, καθώς και ομάδες παραδοσιακών χορών του Δήμου συμμετείχαν στην εκδήλωση και συνέβαλαν με τη σειρά τους στην ανάδειξη του ελληνικού πατριωτικού πνεύματος.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μαζευτήκαμε απόψε για να τιμήσουμε άλλη μια φορά έναν ήρωα που τίμησε και εκείνος με την παρουσία του, τη δράση και το αίμα του τα χώματα του τόπου μας. Ο Δήμος μας δέχθηκε με αγάπη τον ήρωα την τελευταία περίοδο της ζωής του και αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος που σε τούτο το τοπίο και σε τούτα τα αιματοβαμμένα και ιερά χώματα έστησε το στρατόπεδό του, περπάτησε και πολέμησε. Με τις εκδηλώσεις μας αυτές φιλοδοξούμε να αποτίσουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής που οφείλουμε στον ήρωα μας και σε ό,τι το όνομά του σημαίνει για την ελευθερία της πατρίδας μας.»

Ο Πατήρ Πολύκαρπος καλωσόρισε όλους τους πολίτες, δηλώνοντας: «Τα Καραϊσκάκεια αποτελούν πραγματικά κορυφαία εκδήλωση του Κερατσινίου. Είναι τιμή μας να έχουμε έναν τέτοιο ήρωα που είναι ένα πολυεδρικό διαμάντι ήθους, τιμής και αγάπης προς την ελευθερία και την πατρίδα. Τα παλικάρια που αγωνίστηκαν δίπλα του, εις ανάμνησιν του αρχηγού τους, μας εχάρισαν την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Εμείς φιλοτιμημένοι, τιμούμε και εμείς με τον τρόπο μας τον Άγιο Γεώργιο και τον Γεώργιο Καραισκάκη που ήταν ο αρχηγός τους. Το Κερατσίνι ευγνωμονεί, τιμά και μιμείται τους ήρωες μας.»


Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η αναφορά του Δημάρχου στον Επισμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας κ.Χαράλαμπο Εσκίογλου ο οποίος πρόσφατα εκλέχθηκε από τους συναδέλφους του όλων των χωρών του ΝΑΤΟ ως ο καλύτερος εκπαιδευτής αέρος-αέρος και ταυτόχρονα ως ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές κρούσης αέρος-εδάφους. Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Πιστεύω ότι τους ήρωες τους τιμάς με έργα και πράξεις πάνω απ’ όλα. Ο Χαράλαμπος Εσκίογλου που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αυτή τη γειτονιά αποδεικνύει ότι υπάρχουν άξιοι συνεχιστές της παράδοσής μας έτοιμοι να συνεχίσουν τα χρυσά γράμματα της λαμπρής ιστορίας της πατρίδας μας. Ευχόμαστε από βάθος καρδιάς η ανδρεία , η λεβεντιά, η ικανότητα στο πεδίο των μαχών μα πανω από όλα η αγάπη για την πατρίδα να τον συντροφεύουν στο διάβα της ζωής του.»
Στην επιτυχημένη εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Ναυτιλίας κ. Γιάννης Διαμαντίδης, ο Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ κ. Γρηγόρης Νιώτης, ο βουλευτής Β΄Πειραιά του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Λιντζέρης, ο βουλευτής Β΄Πειραιά της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο βουλευτής Β΄Πειραιά του Σύριζα κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι αντιδήμαρχοι Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Οικονομάκης Νίκος, κ. Καψοκόλης Πέτρος, κ. Δατσέρη Βασιλική, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη κ. Γαλλιφάς Αθανάσιος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας «Αναγέννηση» και τέως Δήμαρχος Δραπετσώνας κ. Αλέξανδρος Χρυσός, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση» Κερατσινίου – Δραπετσώνας και τέως Δήμαρχος Κερατσινίου κ. Φώτης Μελάς, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ Μαίλη Μαρία, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Αναγνωστάκη Αργυρώ, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Τσοτσάνη- Δριτσάκου Σταματούλα, Μόσχου Ειρήνη, Θεοχάρης Διονύσιος, Ζούπης Ζαχαρίας, η σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Κερατσινίου κ. Μαντούβαλου Μαρία, ο γενικός Γραμματέας του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Δημήτριος Ευγενίου, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Άρτας κ. Βασίλης Μπεσλίκας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ραδοβιζινών Άρτας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σκουληκαριάς Άρτας, γενέτειρας του Γεώργιου Καραϊσκάκη και πολλοί ακόμα επίτιμοι καλεσμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: