ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, η Πρέσβης του Καναδά κ. Renata E. Wielgosz και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας κ. Σπύρος Ιατρόπουλος, θα εγκαινιάσουν την έκθεση φωτογραφίας «Πρόοδος-Progress», την Τρίτη 24 Μαΐου 2011, στις 8:00 μ.μ., στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, (Φίλωνος 29).

Η έκθεση αποτελείται από
δύο τμήματα, ένα με 25 φωτογραφίες από τα Εθνικά Αρχεία του Καναδά (Library and Archives of Canada) και ένα με 25 φωτογραφίες του Καναδού φωτογράφου – λέκτορα στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και επιμελητή φωτογραφίας κ. Andrew Danson Danushevsky, με σύγχρονες φωτογραφίες.
Το πρώτο τμήμα παρουσιάζει έργα ιστορικού περιεχομένου από τα τέλη του 18ου – αρχές 19ου αιώνα, με θέματα από τον πρώτο εποικισμό του Καναδά, τους αυτόχθονες κατοίκους και το μυθικό τοπίο της εποχής εκείνης και έρχεται σε μία διαλεκτική σχέση με το δεύτερο τμήμα, το οποίο αντικατοπτρίζει τη σημερινή κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, ενίοτε σε υπερθετικό βαθμό, μετά από 150 χρόνια Ευρωπαϊκής εγκατάστασης στα μέρη εκείνα.

Η έκθεση αυτή έχει μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι έργα από τα εθνικά αρχεία του Καναδά, δεν φεύγουν εύκολα, ούτε καθημερινά από τη χώρα αυτή, ενώ οι συγκεκριμένες εικόνες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αντίστοιχα, το σύγχρονο κομμάτι έχει την ιδιαιτερότητα ότι αφορά τον ίδιο τον πλανήτη μας και το περιβάλλον που ζούμε, όπως αυτό έχει επηρεαστεί από το σύγχρονο άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: