Η Βέφα Αλεξιάδου στην εκδήλωση του 3ου Διαγωνισμού Μαγειρικής της «Πρόσω Ολοταχώς»

Με την παρουσία της εθνικής μας μαγείρισσας, Βέφας Αλεξιάδου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, η εκδήλωση ολοκλήρωσης του 3ου Διαγωνισμού Μαγειρικής της «Πρόσω Ολοταχώς». Η αίθουσα εκδηλώσεων στο «ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1911» όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, γέμισε από πειραιώτισσες, τις οποίες υποδέχθηκε η δημοσιογράφος και εκδότρια της εφημερίδας, Μαρία Τσέγκα. Δεκάδες κυρίες βρέθηκαν και συζητήσανε μεταξύ τους, γνώρισαν και μίλησαν με την κα. Βέφα Αλεξιάδου και πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα.
          Η Εκδότρια, Μαρία Τσέγκα, αρχικά καλωσόρισε τις παρευρισκόμενες και ευχαρίστησε την κ. Αλεξιάδου για τη συνεργασία που είχανε και στους 3 Διαγωνισμούς Μαγειρικής που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα η εφημερίδα, και προσέθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα αρκετά για το εάν έπρεπε, να πραγματοποιήσουμε τον 3ο αυτό διαγωνισμό. Γιατί
από την μία, μας κατακλύζουν καθημερινά πλήθος διαγωνισμών και σόου μαγειρικής και από την άλλη, το βασικότερο, βιώνουμε πια όλοι στο σπίτι μας, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, την κρίση και τη δύσκολη καθημερινότητα. Και εκεί είναι τελικά που αποφάσισα να διοργανώσουμε και πάλι το διαγωνισμό. Γιατί ειδικά τώρα που βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις το οικογενειακό τραπέζι πρέπει να είναι αυτό που θα έρθει να τα ξεπεράσει όλα. Εκεί, στην οικογενειακή εστίαση, γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι, η οικογένεια θα βρεθεί, θα συζητήσει τα προβλήματα και από κοινού σαν μια γροθιά θα τα ξεπεράσει όλα.
Η νοικοκυρά λοιπόν, έχει τον καθοριστικότερο ρόλο. Να καταφέρει να μαζέψει γύρω από το οικογενειακό τραπέζι όλη την οικογένεια και να την ανταμείψει με ένα γευστικό, μυρωδάτο και ευπαρουσίαστο τραπέζι.»
Η Βέφα Αλεξιάδου με την Αθανασία, υπεύθυνη της στήλης "Athanasias Λιχουδιές"
Αμέσως μετά η κα. Βέφα Αλεξιάδου, μίλησε για τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας, για το βιβλίο της με παραπάνω από 600 συνταγές που θα μεταφραστεί σε 5 ξένες γλώσσες για να πουληθεί στο εξωτερικό, ενώ έδειξε στις κυρίες εύκολους τρόπους για να φτιάχνουν σε ωραία σχέδια τις πετσέτες για το τραπέζι.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν εντυπωσιακή! Όπως, όμως, και στους προηγούμενους διαγωνισμούς μαγειρικής της εφημερίδας, έτσι και σε αυτόν, η ανάδειξη των 30 νικητών έγινε με κλήρωση, καθώς η γεύση και η μυρωδιά δεν μπορούν να αποτυπωθούν στο χαρτί που γράφεται η συνταγή. Άλλωστε, θεωρούμε πως όλες οι κυρίες και οι λιγοστοί κύριοι που μπήκαν στη διαδικασία να στείλουν τη συμμετοχή τους, αγαπούν τη μαγειρική και κάνουν προσπάθειες βελτίωσης, οπότε αξίζουν δώρο!
Τις κληρώσεις για την ανάδειξη των 30 νικητών πραγματοποίησε η κ. Αλεξιάδου δικαιωματικά, αφού και τα 30 δώρα ήταν προσφορά των καταστημάτων VEFA’S HOUSE. ( 1oς νικητής: Σερβίτσιο 67 τμχ αξίας 300 ευρώ, 2ος και 3ος νικητής:Σετ τσαγιού/καφέ 28 τμχ αξίας 195 ευρώ. Μεταξύ άλλων κέρδισαν: Σετ πάστας, σετ τούρτας, σετ 3 βάζα κουζίνας & βιβλίο με τις 20 καλύτερες συνταγές για μπουφέ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: