Δώστε μας πίσω την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας!

Γράφει η Μαρία Τσέγκα
Δημοσιογράφος- Εκδότρια «Π.Ο.»


Όταν γράφω αυτό κείμενο, είμαστε λίγες ώρες πριν έρθει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή προς ψήφιση. Ο κόσμος βρίσκεται στις πλατείες, οι βουλευτές κρύβονται για να αποφύγουν την αποδοκιμασία και ο Πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμα και με την κατακραυγή των δικών του βουλευτών και στελεχών.
Όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ίσως να έχουν παραιτηθεί Υπουργοί, διαγραφεί Βουλευτές, ίσως έχει γίνει ανασχηματισμός ή ακόμα και να έχουν προκηρυχθεί εκλογές. Γιατί πλέον η κοινωνία μας και το πολιτικό σύστημα, μοιάζει με καζάνι που βράζει. Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε, φέρνουν πρωτόγνωρες εξελίξεις.

Ο ελληνικός λαός, πλέον, σηκώθηκε από τον καναπέ του και βγήκε στις πλατείες. Για να φωνάξει, να ενωθεί και να απαιτήσει! Ο λαός και η δημοκρατία απαιτούν πλέον ριζικές αλλαγές.
Πριν αναλάβει την Πρωθυπουργία ο κύριος Παπανδρέου έλεγε πως υπάρχουν λεφτά. Όταν όμως, ο κ. Παπανδρέου είδε πως τα δημόσια ταμεία δεν έχουν λεφτά και είναι άδεια –κάτι που γνώριζε βέβαια ήδη-, αντί να αναζητήσει και να πάρει τα χρήματα από εκεί που υπάρχουν, δηλαδή από τις τσέπες και τα πορτοφόλια λίγων, τα παίρνει από τις άδειες τσέπες του λαού.
Με τα σκληρά μέτρα, τις μειώσεις, τις απολύσεις, την ανεργία, τα χρέη, κατάφεραν να μας κάνουν ένα ΈΘΝΟΣ ΣΕ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ.
                              Αρκετά είδαμε, ακούσαμε, υπομείναμε!
          Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε, να ενωθούμε και να απαιτήσουμε!

      Δώστε μας πίσω την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας!
                        Δώστε μας πίσω την ΕΛΠΙΔΑ μας!
                                           Δώστε μας πίσω την ΠΑΤΡΙΔΑ μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: