9o τρόπαιο για τον Ολυμπιακό φέτος!

       Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας από την ομάδα πόλο ανδρών σφραγίστηκε η κορυφαία χρονιά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ από την ίδρυσή του όσον αφορά τους τίτλους στα ομαδικά αθλήματα. Για πρώτη φορά από το 1925 όλες οι ομάδες μας κατέκτησαν την ίδια αγωνιστική περίοδο τουλάχιστον έναν τίτλο και η συνολική συγκομιδή έφτασε τα 9 τρόπαια (πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, κύπελλο μπάσκετ, σούπερ κάπ - πρωτάθλημα - κύπελλο βόλεϊ ανδρών, πρωτάθλημα - κύπελλο πόλο ανδρών, πρωτάθλημα πόλο γυναικών, κύπελλο βόλεϊ γυναικών).
       Και μιας και μιλάμε για αριθμούς το πρωτάθλημα Ελλάδας που κατέκτησαν οι παικταράδες του Βαγγέλη Πατέρου είναι το 26ο στην ιστορία του Ολυμπιακού και 5ο συνεχόμενο ντάμπλ.
Οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν τον τίτλο μέσα στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης καθώς νίκησαν εύκολα με 7-3 τη γηπεδούχο ομάδα στον 4ο τελικό και έκαναν το 3-1 στις νίκες. Η απονομή στους πρωταθλητές έγινε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τους νταμπλούχους να γνωρίζουν την αποθέωση από τους φιλάθλους μας που κατέκλυσαν για ακόμη μία φορά το κολυμβητήριο του Λαιμού.
      Ο πρωτομάστορας των επιτυχιών, Βαγγέλης Πάτερος δήλωσε: «Νομίζω πως  σήμερα ήμασταν πολύ καλοί. Ίσως να κάναμε και το καλύτερο παιχνίδι μας, με πολύ διάθεση, πολύ πίεση. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στα παιδιά και τον  υπέροχο κόσμο μας. Οσον αφορά τους παίκτες μου, θέλω να πω πως είναι μεγάλοι αθλητές και χαίρομαι να συνεργάζομαι μαζί τους. Ολα αυτά τα έξι χρόνια, το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει σε αυτούς. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου και στη Βουλιαγμένη, είναι μια πολύ καλή ομάδα και η χαρά μου που έφτασε μέχρι τον τελικό είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς ο προπονητής της είναι και συγγενής μου. Πιστεύω πως μετά τα παιχνίδια που έχουμε παίξει φέτος αντίπαλοι δείχνει πως είμαστε καλύτεροι ομάδα και κερδίζουμε απόλυτα δίκαια το πρωτάθλημα. Και πάλι συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στον κόσμο».
         Ο πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π., Λεωνίδας Θεοδωρακάκης έκανε την εξής δήλωση: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και το προπονητικό τιμ για την προσπάθεια. Αυτό που πέτυχε αυτή η ομάδα είναι άθλος και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Απέδειξαν ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες είναι μία μεγάλη ομάδα και χρέος όλων είναι να τους στηρίξουμε και όχι μόνο να παραμείνει η ομάδα, αλλά και να ενισχυθεί για να πάει πιο ψηλά».
      Ο αρχηγός, Τάσος Σχίζας δήλωσε: «Ημασταν αξιοπρεπείς μέχρι το τέλος. Ήταν ο τίτλος με τη μεγαλύτερη δυσκολία, αλλά παραμείναμε δυνατοί ως το τέλος. Η χρονιά τελειώνει με χαρά. Αφήσαμε όλες τις δυσκολίες πίσω μας για να φτάσουμε σε αυτό το πρωτάθλημα. Όσον αφορά την επόμενη μέρα, αυτό είναι κάτι άλλο. Δεν ξέρουμε τίποτα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αυτό το ξέρει μόνο η διοίκηση».
          Ο Γιώργος Ντόσκας είπε: «Ηταν ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Αξίζαμε να πάρουμε την κούπα. Είμαστε η καλύτερη ομάδα και το αποδεικνύουμε τόσα χρόνια. Κρατήσαμε μέχρι το τέλος. Ο Ολυμπιακός είχε πάντα τους καλύτερους αθλητές, είναι μία μεγάλη ομάδα και όσοι παίζουν στον Ολυμπιακό ζουν μεγάλες στιγμές και καταλαβαίνουν σε ποια ομάδα παίζουν. Εύχομαι να βρεθεί λύση, να ασχοληθούν με το τμήμα και να παραμείνει δυνατός ο Ολυμπιακός και για τα επόμενα χρόνια γιατί έχει πολύ καλούς παίκτες και είναι κρίμα να διαλυθεί η ομάδα. Τώρα πλέον όλα είναι στο χέρι της διοίκησης».
           Ο Γιάννης Φουντούλης δήλωσε: «Οταν δεν είσαι στον Ολυμπιακό δεν μπορείς να καταλάβεις το μεγαλείο αυτού του συλλόγου. Πρέπει να έρθεις για να το διαπιστώσεις και να παίξεις με τόσο μεγάλους παίκτες. Φέτος δείξαμε στα δύσκολα ότι είμαστε μεγάλη ομάδα, ότι είμαστε ενωμένοι και φτάσαμε στο στόχο μας που ήταν το νταμπλ. Αυτά τα δύο τρόπαια είναι ανταμοιβή για εμάς και τον κόσμο. Πιστεύω ότι όλοι θέλουμε να μείνουμε στον Ολυμπιακό, αλλά από εδώ και πέρα είναι θέμα διοίκησης να δείξει πόσο θέλει να μείνει δυνατή αυτή η ομάδα».
       Ο Χρήστος Αφρουδάκης τόνισε: «Δεν οδήγησα μόνος μου την ομάδα στον τίτλο. Η ομάδα αποτελείται από 13 παρά πολύ καλούς παίκτες που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και όλοι βοηθάμε όσο μπορούμε. Σίγουρα στη διάρκεια της σεζόν θα έρθουν και κάποιες ήττες, όμως στόχος είναι να κερδίζεις ότι εμφανίζεται μπροστά του.
       Υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Είμαστε απλήρωτοι 2,5 χρόνια, με ελλιπή φυσική κατάσταση και με έναν μόνο φουνταριστό, τον Κολόμβο, ο οποίος έδωσε τον καλύτερο του εαυτό αν και άπειρος από πρωταθλητισμό. Και μόνο που κατακτήσαμε και πάλι το νταμπλ δείχνει την ποιότητα της ομάδας ενώ δείχνει επίσης που θα μπορούσε να φτάσει αν υπήρχαν ιδανικές συνθήκες. Με αυτή την κατάσταση δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να υπάρχει η ομάδα».

Ο 4ος τελικός με αριθμούς....
Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-1, 1-2, 0-0
Οι σκόρερς:
Βουλιαγμένη (Λοράντος): Γκακ, Βουλγαράκης, Βλαχόπουλος.
Ολυμπιακός( Πάτερος): Φουντούλης 2, Ντόσκας 2, Μυλωνάκης, Δελακάς, Αφρουδάκης
(πηγή: www.olympiacos.org)

Δεν υπάρχουν σχόλια: