ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Πειραιά με τον Αμερικανό πρέσβη κ. Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και ιδιαίτερα στην κρουαζιέρα.
Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών για ελλιμενισμό των πλοίων αμερικανικών συμφερόντων στο λιμάνι του Πειραιά.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος, αναφέρθηκε στο τι έχει επιτύχει η νέα δημοτική αρχή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: “Κόβουμε τις σπατάλες, ενισχύουμε ότι ομορφαίνει την πόλη μας, διευκολύνουμε την προσβασιμότητα στο λιμάνι με στόχο να κάνουμε την πόλη μας ανθρώπινη αλλά και παραγωγική. Ήδη, έχουμε πετύχει ο Πειραιάς να είναι μια από τις καθαρότερες πόλεις της Ελλάδας.”
Αναφερόμενος ο κ. Μιχαλολιάκος στο θέμα του τουρισμού και της κρουαζιέρας, επισήμανε ότι: “Η πρόοδος που έχει συντελεστεί στον τομέα της καθαριότητας, έχει κάνει τον Πειραιά ακόμη πιο φιλόξενο και ελκυστικό για τους τουρίστες καθώς η κρουαζιέρα αποτελεί για την πόλη του Πειραιά και για την Ελλάδα έναν σημαντικό πυλώνα εξόδου από την κρίση.”
Παράλληλα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρουν μία κοινή συνισταμένη και να συνεργαστούν για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της εκμετάλλευσης των γυναικών και την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών ώστε να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: