Έκθεση Ζωγραφικής στη Γ’ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά

 Η αίθουσα συνεδριάσεων της Γ’ δημοτικής κοινότητας υποδέχθηκε το φιλότεχνο κοινό του Πειραιά και όχι μόνο, φιλοξενώντας τις εικαστικές δημιουργίες της ζωγράφου Γιώτας Κυριακίδου στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων της κοινότητας.
Η έκθεση ζωγραφικής, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν την Παρασκευή 27 Μαΐου, διήρκησε τρεις ημέρες και είχε μεγάλη επιτυχία. Οι συνδημότες μας αγκάλιασαν και ενίσχυσαν αυτήν την πρωτοβουλία, από την πρώτη ημέρα της έκθεσης σε μια περίοδο, που οι προτεραιότητες, που τίθενται εκ των περιστάσεων, δεν ευνοούν ιδιαίτερα την ανάδειξη παρόμοιων καλλιτεχνικών δημιουργιών.
Η έκθεση της κας Κυριακιδου αποτέλεσε για τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Αράπη και το συμβούλιο, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρουσιάσουν ταλέντα του Φαλήρου και να αναδείξουν τα έργα τους στο κοινό του Πειραιά.
Η Γιώτα Κυριακίδου Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου από το Γεώργιο και τη Χριστάλλα Κυριακίδου. Το 1974 με την εισβολή των Τούρκων στη μεγαλόνησο η οικογένεια με τα τέσσερα παιδιά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες μεταναστεύει στη Ν. Αφρική στο Πορτ Ελίζαμπεθ. Άγνωστη σε μια ξένη χώρα τελείωσε εκεί το σχολείο και συνέχισε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ στα computer science απ όπου και αποφοίτησε το 1983. Σε ένα ταξίδι της στην Ελλάδα γνώρισε και παντρεύτηκε το 1987 το Χρήστο Σφέτσα και από τότε και μέχρι σήμερα μένουν στο Ν. Φάληρο. Απέκτησαν δύο παιδιά τον Ιωσήφ και το Γιώργο που είναι φοιτητές.
Περιπλανώμενη στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας για αρκετά χρόνια την κέρδισε η ζωγραφική. Στα έργα της επιχειρεί να εκφράσει ευαισθησίες και αναζητήσεις, με ένα πινέλο και ένα καμβά γεμάτο χρώματα. Οι πίνακές της περιγράφουν καινούργιους τόπους και μαγευτικά μέρη μέσα από μία έντονη ποικιλία εικόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: