Εξαιρετικές πρωτοβουλίες του Ν. Αμοργιανού για την Φιλαρμονική του Δήμου

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκαν και χειροκρότησαν πριν από λίγες ημέρες, οι κάτοικοι των Καμινίων, την πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, κ. Νίκου Αμοργιανού, να κάνει βόλτα η Φιλαρμονική του Δήμου στην κεντρική Λεωφόρο του Αγ. Ελευθερίου, παίζοντας αγαπημένα κομμάτια και δίνοντας μία σύντομη συναυλία. Τα θετικά σχόλια που απέσπασαν η φιλαρμονική και ο κ. Αμοργιανός, τους «ανάγκασε» να αποφασίσουν να πραγματοποιούν σε μόνιμη βάση «μουσικούς περιπάτους» στους δρόμους του Πειραιά, αλλά και να διοργανώσουν σειρά συναυλιών στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, προς ψυχαγωγία των δημοτών.
Συγκεκριμένα, θα βρίσκονται στις 20:00, στις 9/6 στην πλ. Γεννηματά, 14/6 στον προαύλιο χώρο του Αγ. Δημητρίου Ν. Φαλήρου, στις 17/6 στην πλατεία Παλαμηδίου, στις 5/7 στην πλατεία Πηγάδας και στις 6/7 στην πλατεία Κοραή

Πριν από λίγες ημέρες, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, κ. Αμοργιανός,
είχε συνάντηση με την ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, γνώρισε έναν - έναν μουσικό από κοντά και αντάλλαξε σκέψεις και απόψεις γύρω από θέματα καλλιτεχνικής, αλλά και εργασιακής φύσεως. Αξιοσημείωτο είναι, πως στα 11 χρόνια λειτουργίας της ορχήστρας, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείτε συνάντησή της, με τον πολιτικό της προϊστάμενο!!!

Μετά τη συνάντηση ο κ. Αμοργιανός μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Διαπίστωσα ότι και οι 50 συνάδελφοι μουσικοί έχουν αρίστη και υψηλή ποιότητα χαρακτήρα και μουσικής κατάρτισης και αυτό τιμά τον δήμο μας και εμένα προσωπικά που έχω την πολιτική ευθύνη τους. Είναι γεγονός, ότι η ιδιαιτερότητα και το ύφος της δουλειάς του μουσικού δεν είναι το σύνηθες που μπορεί να έχει ένας διοικητικός υπάλληλος. Το καθημερινό 8ωρο. Γιατί ο μουσικός, όπως και ο ιεροψάλτης, όπως και ο αστυνομικός, όπως και ο κληρικός, θα εργασθεί και Σάβ/κα και Πάσχα και Χριστούγεννα και αργίες, όταν ο διοικητικός δημόσιος υπάλληλος βρίσκεται στο σπίτι του ή στις διακοπές του. Ο μουσικός είναι υποχρεωμένος να παραβρίσκεται ανά πάσα στιγμή παρών σε οτιδήποτε του ζητηθεί - οποιαδήποτε στιγμή - οποιαδήποτε ώρα - οποιαδήποτε ημέρα του έτους! Έχω δεσμευθεί εδώ και λίγο καιρό που έχω και την πολιτική ευθύνη της Μπάντας ότι όχι μόνο θα διασκεδάζουμε πολύ συχνά τους δημότες μας με μουσικές εξορμήσεις - πράγμα που γίνεται-, αλλά και προσπαθούμε με την αμέριστη συμπαράσταση του δημάρχου μας να υλοποιηθούν και "ανάγκες" που θα βελτιώσουν την πορεία, την εξέλιξη και ανέλιξη της Φιλαρμονικής μας. Δεσμεύομαι, ότι θα βρίσκομαι στο πλευρό των συναδέφων μουσικών και σαν πολιτικός προϊστάμενος για το καλό του δήμου μας και των πολιτών μας. Σύντομα η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ θα έχει την θέση που της πρέπει!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: