Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στα Κύθηρα


Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης επισκέφθηκε τα Κύθηρα, όπου συμμετείχε σε ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο και είχε συναντήσεις με φορείς του νησιού και με πολίτες.
Στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την ανάπτυξη του νησιού και τον καλύτερο προγραμματισμό των δράσεων, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο κ. Θόδωρο Κουκούλη και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Βρίσκομαι εδώ για πρώτη φορά ως αρμόδιος για τα νησιά, με την ιδιότητα του πρώτου Αντιπεριφερειάρχη Νήσων μετά την πολυσήμαντη για τα νησιά μας δημιουργία ξεχωριστής Περιφερειακής Ενότητας που βγάζει από τη σκιά του Αθηνοκεντρικού συστήματος τα Κύθηρα και τα άλλα νησιά.
H παρουσία και η συμμετοχή μου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υποδηλώνει την πάγια και αμετακίνητη θέση του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και τη δική μου, να προχωρήσουμε στα βήματα της συνεργασίας και της κοινής δράσης και στα Κύθηρα, μαζί και δίπλα στη δημοτική αρχή, κοντά στους φορείς και τους πολίτες του νησιού που θέλουν και ζητούν μια καλύτερη ζωή, ένα νέο και ελπιδοφόρο μέλλον.
Η θέση της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων ήταν, είναι και θα είναι απολύτως ξεκάθαρη για τις προτεραιότητες αυτής της συνεργασίας και εδράζεται κυρίως στην ανάπτυξη και ανάδειξη του νησιού μέσα από σοβαρά έργα υποδομής που έχει ανάγκη για να δημιουργήσει τις στέρεες βάσεις που απαιτούνται για το μέλλον.
Είμαστε σε άμεση και αγαστή συνεργασία με τη δημοτική αρχή, ώστε να καθορίσουμε μαζί και από κοινού αυτές τις προτεραιότητες και να κατευθύνουμε τις δυνάμεις μας και τους πόρους μας εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.
Πιστεύω ότι το πιο βασικό σήμερα είναι να αποφασίσουμε, επιτέλους, τι Κύθηρα θέλουμε, ποια πρέπει να είναι η αναπτυξιακή ταυτότητα του νησιού, ποια πρέπει να είναι τα Κύθηρα του μέλλοντός μας.
Στην κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να κινηθούμε και αυτό θα κάνουμε μαζί, στα μεγάλα ζητήματα των βιολογικών καθαρισμών, του νερού, των ομβρίων, της οδοποιίας, της διαχείρισης των απορριμμάτων, των μεταφορών και της δυνατότητας ενίσχυσης του τουρισμού και κυρίως του θαλάσσιου τουρισμού.
Στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται σήμερα η χώρα, η βαλλόμενη αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει ένας φάρος αισιοδοξίας και εμείς έχουμε χρέος και ευθύνη να ενισχύσουμε τις τοπικές κοινωνίες με συνεργασία, αλληλεγγύη και κοινές δράσεις που θα βλέπουν το περιεχόμενο και όχι τη βιτρίνα, προτάσσοντας το εμείς και όχι το εγώ.
Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία Περιφέρειας - Δήμου την οποία ενισχύουμε σήμερα είναι η βασική διέξοδος για τα Κύθηρα και οδηγός για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και δημιουργίας με στόχο να κάνουμε όσα μπορούμε και οφείλουμε για τις γενιές που έρχονται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: