Ο Σπ. Σπυρίδων στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας


Στις εκδηλώσεις των Διασυλλογικών Αγώνων Κωπηλασίας που διοργάνωσε ο Όμιλος Ερετών, την Κυριακή 26 Ιουνίου, παρευρέθηκε ο Σπύρος Σπυρίδων. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Πειραϊκή και ξεκίνησαν με ρίψη στεφάνου προς τιμήν του πρώην Δημάρχου Πειραιά και Προέδρου του Ομίλου Ερετών Ιωάννη Παπασπύρου, στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένοι οι αγώνες.Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Σπυρίδων τόνισε: «Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Ομίλου Ερετών, του αρχαιότερου αθλητικού σωματείου της πατρίδας μας, το οποίο συμπληρώνει φέτος 126 χρόνια ζωής και προσφοράς στην ελληνική κωπηλασία.
Οι διαχρονικοί δεσμοί του Ελληνισμού με τη θάλασσα και τις δραστηριότητες που έχουν σχέση με αυτήν, απεικονίζονται στο ίδιο το όνομα του Ομίλου, όνομα που μεταφέρει αυτούσια από τον Όμηρο τη λέξη ερέτης, δηλαδή κωπηλάτης.

Στις σημερινές εκδηλώσεις τιμήσαμε τη μνήμη του επί 25 έτη Προέδρου του Ομίλου που έφυγε από κοντά μας πριν από σχεδόν 1 χρόνο. Τιμήσαμε τον αείμνηστο Πειραιώτη Γιάννη Παπασπύρου, διακεκριμένο οικονομολόγο, βουλευτή και Δήμαρχο Πειραιά.

Με την ευκαιρία αυτών των αγώνων θέλω να υπενθυμίσω την μεγάλη συμβολή του Ομίλου Ερετών από τον 19ο αιώνα, από το 1885 που ιδρύθηκε, στην προώθηση της κωπηλασίας, ενός ευγενούς αγωνίσματος που προάγει την άμιλλα, προσφέροντας πρότυπα ζωής στους νέους μας και πεδίο διάκρισης της Ελλάδας στις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: