Οι συνταγές σας για σπιτικό παγωτό!

Εύκολο σπιτικό παγωτό
της Ελένης Ανδρέου

Υλικά
2 φάκελα Garni (ή άλλη σαντιγύ σε σκόνη)
4 1/2 φλ. γάλα (περίπου)
1 γάλα ζαχαρούχο
Ό,τι θες για μέσα στο παγωτό (μπισκότα, κομμάτια σοκολάτας, σιρόπι κλπ)

Οδηγίες
Χτυπάμε στο μίξερ (ξεκινώντας από το 1 και σταδιακά φτάνουμε στο 3) το garni με 3 φλ. γάλα, για 10' περίπου.
Τα βάζουμε με το μπολ στην ψύξη για 30'. Το βγάζουμε από την ψύξη, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Γεμίζουμε το άδειο κουτί από το ζαχαρούχο με γάλα και το προσθέτουμε και αυτό. Χτυπάμε με το μίξερ σε μικρή ταχύτητα για 10'. Το βάζουμε στην ψύξη για άλλα 10'. Το βγάζουμε και ρίχνουμε ό,τι θέλουμε μέσα (σιρόπι, ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας ή μπισκότου, φρούτα κλπ). Το βάζουμε στην κατάψυξη και σερβίρουμε την επόμενη μέρα.

Παγωτό γιαούρτι με πορτοκάλι ή φράουλες
Της Διονυσίας Γκελεστάθη

Υλικά
450 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό light
450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι

Οδηγίες
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τον χυμό, ανακατεύετε καλά, ρίχνετε το μείγμα σε μια μεταλλική φόρμα παγωτού με καπάκι και την βάζετε στο ψυγείο ανακατεύοντας συχνά με ένα πιρούνι από τις άκρες της φόρμας προς το κέντρο, ώστε να παγώσει παντού ομοιόμορφα. Εναλλακτικά, μπορείτε αντί για χυμό πορτοκάλι να βάλετε χυμό από δύο λεμόνια ή χυμό φράουλας. Είναι το ίδιο λαχταριστό!



Παγωτό καϊμάκι με μαστίχα Χίου
Του Νίκου Κατσαρού


Υλικά
500 ml κρέμα γάλακτος light
400 ml γάλα light
150 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλάκια σαλέπι
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου

Οδηγίες

Χτυπάτε στο μίξερ μισό φλιτζάνι γάλα με μία κουταλιά ζάχαρη και την μαστίχα, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα και ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνοντάς το σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το μείγμα της μαστίχας και το μείγμα με το σαλέπι και ανακατεύετε. Ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και βράζετε για είκοσι λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μη κολλήσει. Το βγάζετε από το φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Αν έχετε παγωτομηχανή, βάζετε το μείγμα σε αυτή για να παγώσει. Αν όχι, το βάζετε σε ένα πυρέξ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Όταν πήξει, το βγάζετε και ανακατεύετε για να παγώσει ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία κάθε μισή ώρα, ώστε να γίνει αφράτο και σερβίρετε σε μερίδες μαζί με σιρόπι βύσσινο και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: