Αναβαθμίζονται οι εμπορικοί δρόμοι του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Σε αναπλάσεις κεντρικών δρόμων προχωρά ο Δήμος Νίκαιας –Αγ. Ι. Ρέντη. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων της οδού Βουρνόβα. Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η δημιουργία ειδικών εσοχών για να διευκολυνθεί η στάθμευση των αυτοκινήτων καθώς και τοποθέτηση παρτεριών με καλλωπιστικά φυτά και πέργολες που θα συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Παράλληλα θα ανακατασκευαστεί το οδόστρωμα και θα ενισχυθεί ο οδικός φωτισμός με την τοποθέτηση ειδικών φωτιστικών. Ακόμη θα γίνουν οι απαραίτητες διαγραμμίσεις για τη διευκόλυνση των πεζών, θα δημιουργηθούν ράμπες για τη διευκόλυνση των ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και οδεύσεις για τους τυφλούς. Το συγκεκριμένο έργο αν και παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες γιατί υπάρχουν παλιοί αγωγοί νερού και καλωδιώσεις, γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου. Σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας θα μετατραπεί ο πεζόδρομος της Π. Τσαλδάρη από το ύψος της πλατείας Αγίου Γεωργίου έως την Πέτρου Ράλλη. Με στόχο την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατάλληλων για την περιοχή, θα τοποθετηθούν ειδικά κολωνάκια ώστε να αποφεύγεται η στάθμευση σε χώρους που εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα δημιουργηθούν νέοι χώροι στάθμευσης για να υπάρχει πρόσβαση στις παρόδους. Η εικόνα του δρόμου θα αναβαθμιστεί με την τοποθέτηση φυτών και θα μειωθούν τα παρτέρια που εμποδίζουν την κυκλοφορία.
Και τα δυο έργα χρηματοδοτούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Η σύμβαση προβλέπει αρχικό προϋπολογισμό 1.150.000€ .
Ο Δήμαρχος Νίκαιας –Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφερόμενος στα έργα επισημαίνει: «Στόχος μας είναι οι παρεμβάσεις που γίνονται μέσα στα όρια του οικιστικού ιστού της πόλης να είναι παρεμβάσεις ουσίας.To συγκεκριμένο έργο αφορά στους εμπορικούς δρόμους του δήμου έτσι ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση σ’αυτούς οι πεζοί και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η εμπορική κίνηση που τόσο έχει ανάγκη η πόλη σ’αυτή την περίοδο κρίσης. Παράλληλα μ’αυτό τον τρόπο εκσυγχρονίζουμε τα οδικά δίκτυα υποδομής στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας και παράλληλα αναβαθμίζουμε το αστικό περιβάλλον της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: