Επιστολή Σπυράκη για την Ψυτάλλεια

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Περιβάλλοντος Πειραιά απέστειλε στον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ κ.Θεμιστοκλή Λέκκα την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με την εναπόθεση της λυματολάσπης στην νήσο Ψυτάλλεια.
Προς Τον κ.Θεμιστοκλή Λέκκα Πρόεδρο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ
ΑΘΗΝΑ  Πειραιάς, 10-1-2012 Αρ.Πρωτ.: 151
Κύριε Πρόεδρε,
Αφού σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας στην καινούργια χρονιά 2012 εκφράζουμε συγχρόνως την διαμαρτυρία και αγωνία των κατοίκων του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής του που πρόερχεται από την είδηση ότι στο έδαφος της νήσου Ψυτάλλειας πραγματοποιείται εκτεταμένη και ανεξέλεγκτη εναπόθεση αποξηραμένης λυματολάσπης.

Οι κίνδυνοι της μεταφοράς αυτής τη λυματολάσπης στη θάλασσα είναι πολλαπλοί, όπως πρώτος εσείς κατανοείται, γι’αυτό πρέπει άμεσα να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγουμε τα οικολογικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη θαλάσσια περιοχή της Ψυτάλλειας αλλά και σε ολόκληρο το Σαρωνικό κόλπο που άρχισε να «αναπνέει» μετά από τόσα χρόνια με την λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυτάλλειας και κάθε μέρα να βλέπουμε την βελτίωση του θαλασσίου αλλά και του αστικού περιβάλλοντος του ευρύτερου Πειραιά και των νησιών.
Η όποια οικονομική δυσπραγία πρέπει να ξεπεραστεί, να συνεχιστεί η απομάκρυνση της λυματολάσπης για να μην χάσουμε ότι μετά τόσα χρόνια απέκτησε ο Πειραιάς.
Επιβάλλεται κοινή προσπάθεια όλων των αρμόδιων φορέων και υπεύθυνες αποφάσεις των κυβερνητικών οργάνων.
Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που σηκώναμε τα πανώ διαμαρτυρόμενοι για την χαβούζα του Κερατσινίου και που πραγματοποιούσαμε απεργία πείνας για ένα Σαρωνικό καθαρό. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω.Οι ευθύνες σας και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ είναι τεράστιες και θα αποδωθούν.

Διατελλώ με εκτίμηση
Για τον Σύνδεσμο Προστασίας Περιβάλλοντος Πειραιά
Ο Πρόεδρος  Γιάννης Σπυράκης

Κοινοποίηση:
Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στέφανο Χρήστου
Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Πειραιά κ.Δημήτρη Κατσικάρη
Δήμαρχο Πειραιά
Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: