Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας για το 2014 η Θεσσαλονίκη.Στην επιτροπή επιλογής και ο Γιώργος Παπανικολάου

Μέσα από σκληρό ανταγωνισμό με μια σειρά από ευρωπαϊκές πόλεις, η Θεσσαλονίκη κέρδισε επάξια τον τίτλο της Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας νεολαίας για το 2014. Η επταμελής επιτροπή, μέλος της οποίας είναι και ο ευρωβουλευτής Γιώργος Παπανικολάου, αξιολόγησε τις προτάσεις και κατέληξε στη Θεσσαλονίκη ως την πόλη που θα αποτελέσει το επίκεντρο των πανευρωπαϊκών νεανικών δράσεων το 2014. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, της πλατφόρμας οργανώσεων νεολαίας στην Ευρώπη, που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνουν κάθε χρόνο τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» στην πόλη που παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, ιδεών, προτάσεων και συνεργασίας για τους νέους σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας ήταν το Ρότερνταμ της Ολλανδίας το 2009.
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Παπανικολάου, μέλος της επιτροπής πολιτισμού και παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων για τον τίτλο της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας νεολαίας, μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την ανακήρυξη της Θεσσαλονίκης ως ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας για το 2014 δήλωσε:
«Παρά την δύσκολη και πρωτοφανή για την Ελλάδα οικονομική συγκυρία, παρά την δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει στην Ευρώπη η χώρα μας, η επιτυχία της Θεσσαλονίκης και τα θετικά σχόλια που απέσπασε στην επιτροπή αξιολόγησης απέδειξε ότι η θέληση και η πίστη των Ελλήνων για έναν σκοπό μπορούν να φέρουν σπουδαία αποτελέσματα. Απέδειξε ότι οι Έλληνες μπορούμε. Η ανακήρυξη της ελληνικής πόλης ως πρωτεύουσα νεολαίας για το 2014, της πρώτης ελληνικής πόλης που λαμβάνει αυτή τη διάκριση από το 2009 που λειτουργεί ο θεσμός, έχει και μία βαθύτερη, συμβολική σημασία. Συμβολίζει την εμπιστοσύνη των νέων Ευρωπαίων στις ικανότητες των Ελλήνων. Δίνει το μήνυμα της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης στις δοκιμασίες που περνάει αυτόν τον καιρό η νέα γενιά στην χώρα μας. Αυτό το μήνυμα θα πρέπει να διαδοθεί. Ανάμεσα σε εξαιρετικές υποψηφιότητες, η Θεσσαλονίκη διακρίθηκε καταθέτοντας έναν πλήρη φάκελο, επιβεβαιώνοντας πως η καλή προετοιμασία είναι κλειδί για την επιτυχία κάθε προσπάθειας. Συγχαρητήρια στην Θεσσαλονίκη, καλή επιτυχία στην αποστολή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: