Ο Δήμος Πειραιά υποδέχεται αντιπροσωπεία από το ιαπωνικό «ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, θα υποδεχθεί αύριο Τρίτη, στις 13:30, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπροσωπεία από το Ιαπωνικό «Πλοίο της Ειρήνης», το οποίο έρχεται στον Πειραιά, με 1000 επιβάτες από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και επιζώντες του ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Το Ιαπωνικό «Πλοίο της Ειρήνης» έρχεται από την Ιταλία και συνεχίζει το γύρο της Γης, με σύνθημα «για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πάνω στο πλοίο επιβαίνουν και δέκα Χιμπακούσα (επιβιώσαντες των πυρηνικών βομβών, πέντε από τη Χιροσίμα και πέντε από το Ναγκασάκι) και κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού θα επιβιβασθούν και θύματα του πυρηνικού ατυχήματος στο Τσερνομπίλ, οι οποίοι θα ανταλλάξουν την εμπειρία τους σε σχέση με το πρόσφατο πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα.
Τις δραστηριότητες υποδοχής του «Πλοίου της Ειρήνης» στη χώρα μας, συντονίζουν: η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής (ελληνικός κλάδος της διεθνούς οργάνωσης IPPNW, τιμημένης με Νόμπελ ειρήνης το 1985), το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης, το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Λιμάνι της Αγωνίας.
Στη συνέχεια, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: