Εξαιρετική εορταστική εκδήλωση από την "Φωνή" & την Μ. Μπουκουβάλα

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ΕΒΕΠ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21Μαρτίου
εορταστική εκδήλωση από την εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ» και τον σύλλογο «Έν Πλώ» με θέμα: «ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΑΝΑΤΗ» «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21- ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ» «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»
   Κύριος ομιλητής ήταν ο τ. Επίτροπος της Ε.Ε, τ. Υπουργός Ιωάννης Παλαιοκρασσάς. Την εκδήλωση προλόγισε η Ιατρός – Πολιτευτής Μαρία Μπουκουβάλα. Παρέμβαση – Σχόλια έκανε ο Δικηγόρος – Οικονομολόγος – Εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. Ηλίας Σκαφιδάς. Συντόνισε ο Αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Γιάννης Κανατσέλης.
    Εξαιρετικά τα σχόλια από όλους για την ομιλία του κ. Παλαιοκρασσά, που μάγεψε το ακροατήριο. Το θερμότερο χειροκρότημα όμως, δέχθηκε η κ. Μπουκουβάλα για το εξαιρετικό ποίημα που έγραψε για την Ελλάδα:
ΕΛΛΑΔΑ
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΠΑΡΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΥ
ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ
ΘΩΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ
ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
ΚΤΗΜΑΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΟΥ
ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΝΑΣΑ
ΚΤΥΠΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ
ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΟΜΦΑΛΟ
ΕΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΙΣΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ
ΟΡΑΜΑ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ ΜΙΑ
ΕΣΥ.
ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ
Η ΝΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε όμως και η ομιλία της κα. Μπουκουβάλα που δημοσιεύουμε:
"ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΑΝΑΤΗ

Επιτρέψτε μου να αρχίσω με αραδιασμένες σκέψεις,ένα ποίημά μου, που αφορίζει τις πολιτικές μου θέσεις
ΔΡΑΣΗ ΚΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Ήταν ο τίτλος της προηγούμενης συγκέντρωσής μας σε τούτον τον χώρο.
Πέρασαν 10 μήνες και στο διάστημα αυτό, οι απόψεις που εκφράσαμε επαληθεύτηκαν ως επί το πλείστον, με τα μέτρα να αυξάνονται κατά γεωμετρική πρόοδο και τον λαό μας να ζει στο άγχος και την ανασφάλεια.
Χωρίς να φανούμε ανακόλουθοι, ως διοργανωτές και ομιλητές, επισημαίνω ότι στόχος μας είναι και θα παραμένει η ευημερία της χώρας μας.
Όπως επαληθεύτηκε κατά την μακραίωνη ιστορική διαδρομή του ελληνισμού, κάθε πτώσης, προηγήθηκαν ο εκμαυλισμός, ο τρυφηλός τρόπος ζωής και τα αλληλο-διαπλεκόμενα συμφέροντα, που άνοιξαν πόρτες στους εχθρούς και υποδούλωσαν τον λαό μας.
Δεν επιθυμώ να κουράσω το ακροατήριο με χιλιοειπωμένα λόγια.
Επίσης, αντιπαθώ τα νούμερα, τόσο γιατί δεν υπήρξα ποτέ οικονομολόγος, κατατάσσοντας τον εαυτό μου στους ιατροφιλοσόφους, όπως μας έλεγαν παλαιότερα, όσο και γιατί πιστεύω ότι πάντα τα πράγματα είναι απλούστερα από ότι μας τα παρουσιάζουν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τα όποια ποσά η όποια ελλείμματα, μας παρουσιάζονται.
Περίτρανο παράδειγμα, η περίπτωση της ΕΛΣΤΑΤ, με την γνωστή Καθηγήτρια κα Ζωή Γεωργαντά, να διατυπώνει αμφιβολίες και βάσιμες υποψίες, για το ακριβές ποσόν του ελλείμματος, που μας οδήγησε στο επαχθές ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
Γεγονός καταδικαστέο που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και παραδειγματικής τιμωρίας των ενόχων, εφόσον βεβαίως υπάρξει πολιτική βούληση να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Σκοπός μας είναι να ρίξομε φως, στα γεγονότα, που μας οδήγησαν στην τωρινή καταστροφή, αφ ενός και αφετέρου να προτείνουμε διεξοδικές λύσεις.
Ιδρύοντας ένα νέο δίκτυο αλληλεγγύης με την εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ και τον Σύλλογο ΕΝ ΠΛΩ, δίνομε έμφαση στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, θεωρώντας ότι είναι το πρώτο βήμα προς την σωτηρία.

Κατά δεύτερο λόγο, παρεμβαίνουμε διαφωτίζοντας και συσχετίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος ΤΟΝΊΖΟΥΜΕ ότι ναι, υπάρχει ομοιότητα και ναι, υπήρξαν ανάλογες καταστάσεις στην ιστορία του έθνους, που αντιμετωπίστηκαν ως καμένα χωράφια από όπου ξεπήδησαν τα νέα βλαστάρια και το έθνος ξαναγεννήθηκε.
Επιτυχέστατη θεωρώ την προσομοίωση της σημερινής συγκυρίας με την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Φράγκους το 1204.
Φαντασθείτε πως θα ήταν ο σημερινός κόσμος, εάν η ρωμιοσύνη δεν είχε υποστεί, το πλήγμα εκείνο, που ζυμώθηκε σε παρόμοιες με τη σημερινή κατάσταση.
Συγκεκριμένα , η περίφημη για την ανικανότητά της, πολιτική δυναστεία των Αγγέλων, « η ολεθρία των Αγγέλων γενεά», όπως αναφέρεται στον Παπαρρηγόπουλο, δημιούργησε το γόνιμο έδαφος, της εξάπλωσης των λατίνων.
Με τον πανάρχαιο τρόπο της διχόνοιας και του επίκαιρου σήμερα, προσωπικού ωφελιμισμού, ο Αλέξιος, γιός του έκπτωτου Αυτοκράτορα Ισαάκιου Άγγελου, βρήκε καταφύγιο στη Δύση όπου ο Πάπας Ιννοκέντιος ο Γ , προσφέρθηκε έναντι αδρής αμοιβής, να αποκαταστήσει στο θρόνο, προκαλώντας την Δ Σταυροφορία, η οποία κατέληξε πράγματι στην ενθρόνιση τόσο του πατέρα όσο και του γιού, που ονομάσθηκε Αλέξιος ο Δ , ως συναυτοκράτωρ με τον τυφλωμένο πατέρα του Ισαάκιο.

Τότε, ήρθε και η στιγμή του λογαριασμού, δηλαδή έπρεπε, να πληρωθεί η αμοιβή των Σταυροφόρων , που αποκατέστησαν τους παραβάτες στον θρόνο.

Οπότε –τι άλλο- εκλήθη ο λαός, πάλι με βαρειά φορολογία να πληρώσει την ενθρόνιση του Αλέξιου.

Όπως ήταν φυσικό ακολούθησαν εξεγέρσεις και ανατροπή του Αλέξιου με ενθρόνιση του νέου Αυτοκράτορα ,Αλεξίου του Μούρτζουφλου.
Εκείνος αρνήθηκε να πληρώσει το διογκωμένο χρέος, το οποίο υποτίθεται οφείλετο στους Λατίνους.
Το αποτέλεσμα είναι γνωστό ,οι Λατίνοι εκστράτευσαν και για να μην μακρηγορώ, κατέλαβαν την Πόλη και μοίρασαν μεταξύ τους τα εδάφη της πατρίδας, ως εξόφληση του χρέους.
Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ήταν πλέον μερικά αποκαΐδια, ενώ οι σπίθες , που απέμειναν οδήγησαν στην ανάκτηση μέρους των εδαφών της, μόλις το 1261.
Ωστόσο το παιχνίδι είχε κριθεί και η προέλαση των Οθωμανών ήταν πλέον αναπόφευκτη, με όλες τις ολέθριες συνέπειες που ακολούθησαν.
Φανταστείτε, πως θα ήταν ο σημερινός κόσμος, εάν δεν είχε αποδυναμωθεί η ρωμιοσύνη από τις επιθέσεις χριστιανικών λαών, που σφετερίστηκαν και σφετερίζονται μέχρι σήμερα την ταυτότητα και το μεγαλείο του ελληνισμού.
Παρόμοιες είναι και επί των ημερών μας οι συνθήκες σε πρόσωπα και πράγματα, όμως θα ήθελα να μου επιτρέψετε να σταθώ στο τότε και το τωρινό σημείο του επαχθούς χρέους.
Το χρέος του Ισαάκιου, και το χρέος της Ελλάδας του 2012.

Το χρέος του Ισαάκιου, οδήγησε στην κατάληψη της χώρας ασχέτως εάν ο Ισαάκιος θανατώθηκε και καταστράφηκε.

Θέλω να σας εξηγήσω ότι ένα χρέος, μπορεί να αποβεί εν δυνάμει πρόφαση πολλών επεμβάσεων, που ίσως και να είναι προαποφασισμένες, όπως συνέβη με τους Σταυροφόρους.

Ένα συνονθύλευμα από αποβράσματα και θρησκόληπτους, που όλοι είχαν ως στόχο τους ελληνικούς θησαυρούς, εκμεταλλεύτηκαν το κενό της ανάξιας κρατική εξουσίας και εισέβαλαν στην χώρα.

Αυτές οι σκέψεις, οδηγούν τη σημερινή μας προσέγγιση στο επαχθές χρέος, έτσι ώστε με προσοχή, ευθύνη και ειλικρίνεια, να αποφύγουμε λαϊκισμούς και πολιτικάντικες κορώνες αναζητώντας διεξοδικές προτάσεις.
Να κατανοήσομε τη στάση και τα πεπραγμένα των κυβερνητικών μηχανισμών, τη στιγμή, που η Ελλάδα ισορροπεί μεταξύ δυνάμεων σφύρας και άκμονος.
Εμείς πιστεύουμε στην αλληλεγγύη και τον πατριωτισμό, το ήθος και την συνέπεια.

Σίγουρα το σημερι νό ελληνικό δράμα οφείλεται σε κακούς χειρισμούς και ανάξια πολιτικά πρόσωπα.
Ευτυχώς, όμως ,πιστεύουμε ότι υπήρξαν και πολιτικοί, που όχι μόνον έκαναν τη δουλειά τους, αλλά την έκαναν και σωστά και τίμια και άριστα.
Δύο από τους οποίους, έχομε την τιμή, να βραβεύσομε στη σημερινή σεμνή εκδήλωση για την προσφοράς τους στην κοινωνία και την πολιτική."

Δεν υπάρχουν σχόλια: