Οι γυναίκες που τιμήθηκαν στην εκδήλωση της "Πρόσω Ολοταχώς"

800 γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εφημερίδας «ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ» για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την Τετάρτη 14 Μαρτίου και παρευρέθησαν στο καφέ «Πισίνα» στη Μαρίνα Ζέας στην εκδήλωση «Οι Γυναίκες του Πειραιά μπροστά». Εκατοντάδες πειραιώτισσες απέδειξαν έμπρακτα πως οι γυναίκες του Πειραιά είναι μπροστά, σε μία εκδήλωση τιμής και αγάπης για τη γυναίκα. Για την Πειραιώτισσα μάνα, σύντροφο, φίλη. Την εργαζόμενη μητέρα, την άνεργη.
     Θέλοντας η «Πρόσω Ολοταχώς» να τιμήσει τις γυναίκες της ζωής και της προσφοράς, επέλεξε τέσσερις γυναικείες προσωπικότητες που η κάθε μία από αυτές έχει διακριθεί για την δράση της στον επαγγελματικό, οικογενειακό ή κοινωνικό της χώρο.
Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν οι:
Η «χρυσή» Παγκόσμια Πρωταθλήτρια πόλο Σταυρούλα Αντωνάκου. Η Σταυρούλα, είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Πόλο γυναικών από το 1999 και το καλοκαίρι που μας πέρασε κατέκτησε με την Εθνική ομάδα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, γράφοντας ιστορία, αφού ήταν η πρώτη φορά που ελληνική εθνική ομάδα κέρδισε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Με την εθνική ομάδα, έχει κερδίσει επίσης δύο ασημένια μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό, δύο χάλκινα μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο και δύο χάλκινα μετάλλια σε πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με την Εθνική Ομάδα Νεανίδων. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και κατέκτησε με την εθνική ομάδα την 8η θέση.
Η Σταυρούλα Αντωνάκου, μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και ζει στη Φρεαττύδα. Ο πατέρας της γεννήθηκε στη Μάνη αλλά στα 10 του χρόνια ήρθε στον Πειραιά. Η μητέρα της είναι επίσης πειραιώτισσα. Ως πειραιώτισσα λοιπόν, ανήκει στην ομάδα πόλο του Ολυμπιακού και σήμερα μάλιστα είναι η αρχηγός της ομάδας, με την οποίο έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδος, ενώ έχει παίξει και στις ευρωπαϊκές πισίνες, αφού έχει συμμετάσχει σε τέσσερα final four των Πρωταθλητριών Ευρώπης.
Η Σταυρούλα Αντωνάκου, που είναι η πρώτη σκόρερ στην ιστορία του Ελληνικού Πρωταθλήματος Πόλο Γυναικών, μας έχει κάνει πολλές φορές να αισθανθούμε υπερήφανοι τόσο ως Έλληνες, όσο και ως Πειραιώτες.
Την Σταυρούλα Αντωνάκου, βράβευσε μία άλλη Πειραιώτισσα, που και εκείνη μας έχει κάνει ευρωπαϊκά υπερήφανους, η Νόνη Δούνια. Η όμορφη Πειραιώτισσα, η οποία το 1996 ανακηρύχθηκε Μίς Ελλάς και άξια μας εκπροσώπησε στο ευρωπαϊκό διαγωνισμό ομορφιάς, κατακτώντας μία από τις υψηλότερες θέσεις στο ΜΙΣ ΕΥΡΩΠΗ.


Η Πειραιώτισσα Ανδριάνννα Φουντούλη είναι 37 ετών και έχει 8 παιδιά, ηλικίας από 9 έως και 19 ετών! Και η δεκαμελής οικογένεια που έχει να φροντίζει, αλλά και το γεγονός ότι εργάζεται, δεν την εμποδίζει να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει. Έτσι, πριν κάποια χρόνια αποφάσισε να σπουδάσει και σήμερα, είναι φοιτήτρια στο 5ο εξάμηνο στα ΤΕΙ Αθηνών όπου σπουδάζει κοινωνική λειτουργός!
Την κα Ανδριάννα Φουντούλη που αποδεικνύει πως η θέληση για μάθηση δεν έχει ηλικία και ξεπερνά κάθε δυσκολία, επιλέξαμε να βραβεύσει η κα. Ελένη Γκάτσου –Αθηναίου. Η Πειραιώτισσα κα Ελένη Γκάτσου-Αθηναίου, για χρόνια διηύθυνε τις Επαγγελματικές Τεχνικές Ναυτικές Σχολές «ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ –ΑΣΜΕΝ» και στη συνέχεια μαζί με το σύζυγό της ίδρυσαν μία από τις πιο διακεκριμένες εκπαιδευτικές μονάδες τα Εκπαιδευτήρια «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ –BIRDS». Το 2002 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Πειραιώς και ανέλαβε μεταξύ άλλων την Προεδρία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας. Το 2005 της απενεμήθη υψηλή τιμητική διάκριση - Το Μετάλλιο του «Ιππότου των φύλλων του Ακαδημαϊκού Φοίνικα» -από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας για τη συμβολή και την προσφορά της στην Παιδεία, τον πολιτισμό και τη Γαλλοφωνία.

Η δωδεκάχρονη Ειρήνη Κοννά είναι μαθήτρια της Πέμπτης τάξης του πρώτου ειδικού δημοτικού σχολείου Πειραιά. Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια, καθώς έχει άλλα τρία αδέλφια, με το μικρότερο μάλιστα αδελφό της, πηγαίνουν μαζί στο πρώτο ειδικό σχολείο. Η μικρή Ειρήνη παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καταφέρνει -με τη συμπαράσταση βέβαια των γονιών της, για τους οποίους η λέξη ήρωας φαντάζει φτωχή-, να διακρίνεται όχι μόνο, στα μαθήματα, αλλά και στη ζωγραφική και στη μουσική!
Η μικρή Ειρήνη επισφραγίζει την άποψη πως όλοι οι νέοι ανεξαρτήτως των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, ξέρουν να δίνουν μάχες και να τις κερδίζουν. Την Ειρήνη Κοννά, βράβευσε ο Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος ως πρόεδρος του συλλόγου «Πολίτες σε δράση», διαπιστώνουμε πως επιδεικνύει μεγάλη ευαισθησία σε συνανθρώπους μας που ανήκουν σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.


 Την κυρία Τέτα Παπαπολίτη, την συνδέουν με τον Πειραιά οι γονείς της, αφού ως πρόσφυγες ήρθαν και κατοίκησαν εδώ. Σήμερα, η κύρια Τέτα Παπαπολίτη, προσφέρει και εκείνη στον Πειραιά, μέσα από την εθελοντική της δράση. Είναι ιδρύτρια και πρόεδρος της οργάνωσης «Εθελοντές του Κόσμου». Μία οργάνωση Μη κυβερνητική, η οποία λειτουργεί χάρη στους εθελοντές, αφού δεν έχει πάρει καμία κρατική ή ευρωπαϊκή επιχορήγηση. Στα πλαίσια των «Εθελοντών του κόσμου» έχει δημιουργήσει Κοινωνική ιματιοθήκη στον Πειραιά και στην Καισαριανή.
Τα τελευταία δύο χρόνια, οι Εθελοντές του κόσμου έχουν δώσει 13.000 ευρώ σε οικογένειες του Πειραιά, και έχουν φροντίσει για τη σίτιση και το ρουχισμό εκατοντάδων οικογενειών ακόμα. Για τη δράση της έχει βραβευθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.κ. Κωστή Στεφανόπουλο με το αριστείο προσφοράς.
Την κα. Παπαπολίτη βράβευσε η κα. Ειρήνη Δορκοφίκη, καθώς η ίδια γνωρίζει καλά την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς.


Επίσης, στην εκδήλωση μίλησαν η δημοσιογράφος και εκδότρια της «Πρόσω Ολοταχώς» Μαρία Τσέγκα, ο οικονομολόγος και αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Κατσαφάδος και η ιδρύτρια και διαχειρίστρια της Διεθνούς Εταιρείας Στήριξης Οικογένειας ''ΦΡΟΝΤΙΔΑ'' Ειρήνη Δορκοφίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: