Μιχαλολιάκος:"Γιατί άλλαξα θέση για το τραμ"

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων σχολίασε και την υπογραφή της σύμβασης για το τραμ. 
«Έρχεται το τραμ. Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση. Εμείς, είχαμε πει ότι δεν θέλουμε το τραμ, ως το μόνο μέσον που θα έρθει στον Πειραιά.  Δεν θέλουμε μόνο το τραμ. Αλλάξαμε θέση, είπαμε ναι στο τραμ, υπό πολλές όμως προϋποθέσεις, όπως τα συνοδά έργα. Χιλιόμετρα πεζοδρόμια. Υπογειοποίηση. Το Μετρό που δρομολογείται. Ο  υπόγειος  δρόμος  που θα συνδέει το ΣΕΦ με το λιμάνι. 
Δεν είναι μια σκέψη στον αέρα ή κάποια πρόταση του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Είναι μια πολιτική εργασία που γίνεται στους κόλπους της κυβερνήσεως. Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί. 
Επίσης, δεσμεύσαμε να ολοκληρωθούν όλες οι μελέτες που θα αφορούν την υπογειοποίηση του Ηλεκτρικού. 
Προηγούνται οι μονοδρομήσεις στον Πειραιά πρώτης και δεύτερη φάσης. 
Υπάρχει εντολή του Πρωθυπουργού για τουλάχιστον άλλα τριάντα  εκατομμύρια ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, όπου θα αφορούν την ανάπλαση από τη Λεύκα μέχρι τον Άγιο Διονύσιο και όλο το παραλιακό μέτωπο και τη 2ας Μεραρχίας και το Πασαλιμάνι. Έργα, τα οποία έπρεπε ο Πειραιάς να τα έχει πριν από δεκαετίες, για να μπορεί να είναι και η φιλοξενία της κρουαζιέρας ελκυστικότερη και ο Πειραιάς ελκυστικότερη και πιο γόνιμη πόλη.
Την Πέμπτη έχουμε την τελευταία συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη και με τους άλλους παράγοντες και θα πάρουμε και το Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΗΣΑΠ και το κτήμα που τον περιβάλλει. Η κάθε ημέρα μας,  είναι μάχη. Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: