Η Βασιλόπιτα της Μητρόπολης ΓΟΧ Πειραιά


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ιεράς Μητροπόλεως έκοψε τη Δευτέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα νέα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσία του Ιερού Κλήρου της τοπικής Εκκλησίας και δεκάδων εκπροσώπων απ’ όλες τις ενορίες και τις Μονές της Ι. Μητροπόλεως.
Εκ μέρους των τοπικών αρχών το παρόν έδωσαν: Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Σ. Χρήστου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Τραγάκης, οι Βουλευτές κ.κ.Π.Μελάς, Κ. Κατσαφάδος και Α. Νεράντζης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πειραιώς κ.κ. Σιγαλάκος, Βουγιουκλάκης, Δαβάκης, ο τ.Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιώς κ. Π.Κοβάτσος,  ο Πρόεδρος του Ομιλου UNESCO Πειραιώς κ. Ι. Μαρωνίτης και ο Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Σ. Σαββίδης.

Οι πολιτευτές κ.κ. Σ. Σπυρίδων, Β. Κατσαφάδος, Ι. Λαγουδάκος. Ευ. Κατσαφάδου, Π. Δημήτριος, Γ. Τριανταφύλλου, Κ. Μαντούβαλος, Π. Τριανταφύλλου
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε όπως η χώρα ξεπεράσει όσο το δυνατόν συντομότερα και ανώδυνα τα προβλήματα ώστε όλοι οι Έλληνες να δούμε τον ήλιο της Δικαιοσύνης που τόσο λαχταρούμε.



 Προκειμένου να τιμήσει και τον μεγάλο αριθμό Ρομά που ζουν στην μητροπολιτική περιφέρεια και ακολουθούν το πάτριο εορτολόγιο, ο Σεβασμιώτατος μετά το τέλος της κεντρικής εκδηλώσεως έκοψε μια παραδοσιακή Πλετσίντα. Την βασιλόπιτα δηλαδή που κόβουν οι Έλληνες Ρομά.
 Μάλιστα στην κοπή της Πλετσίντας είχε ως «βοηθό» τον πρωτότοκο υιό του Πρεσβυτέρου π. Ιωάννη Κάτσαρη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: