Με επιτυχία τα εγκαίνια της 12ης Έκθεσης της ΠΕΦΟ Εικαστικών Τεχνών για τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (30-1-13), τα εγκαίνια της 12ης Έκθεσης Έργων Καλών Τεχνών «Οι καλές τέχνες για τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά», που διοργανώνει η Π.Ε.Φ.Ο. σε συνεργασία με την Π.Ε.Φ.Ο.  Εικαστικών Τεχνών, στο  Μουσείο  Ολυμπιακού, στο Στάδιο Καραϊσκάκη και τελεί υπό την  αιγίδα  του  Προέδρου  της   ΠΑΕ  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Ευάγγελου Μαρινάκη.
Στην τελετή των  εγκαινίων κεντρικός ομιλητής ήταν ο  Πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ο.  κ.  Κωνσταντίνος  Μπαρμπής και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστής Μουσουρούλης, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων  κ.  Κώστας Κατσαφάδος, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος,
ο Δήμαρχος Νίκαιας κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Πρόεδρος της UNESCO Πειραιά και Νήσων κ. Γιάννης Μαρωνίτης και η Πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ο. Εικαστικών Τεχνών κα Ανθή Αντάσουρα - Κοκκίνου.

Όλοι οι ομιλητές στην τελετή των εγκαινίων, αναφέρθηκαν  στην μοναδική σχέση, στον ακατάλυτο δεσμό της πόλης  του Πειραιά και της ομάδας του Ολυμπιακού, και ως πηγή έμπνευσης  στα έργα των 23 καλλιτεχνών που συμμετέχουν, τονίζοντας ότι αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ο. κ. Μπαρμπής, καθώς και άλλοι επίσημοι που παραβρέθηκαν στην τελετή των εγκαινίων,  απένειμαν αναμνηστικά κύπελλα της Π.Ε.Φ.Ο. στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Αντάσουρα - Κοκκίνου Ανθή, Βαλσαμάκη – Μπήτρου Ιωάννα, Βλαχάκου Μαίρη, Γεωργαρίου Πέτρο, Γιαννακοπούλου – Λυμπέρη Πασχαλιά, Γιατράκου – Κωνσταντάκου Δέσποινα, Θεοδωρακοπούλου Κατερίνα, Καλογερόγιαννη Τριαντάφυλλη, Κέντζογλου Γιώργο, Κουράκου Μαρία, Κριτσωτάκη Μαρίνα, Λαδάκη Τώνια, Λαουτάρη Δήμητρα, Λένη Γιώργο, Μαντούδη Αναστασία, Μόσχου Βασίλειο, Μουτεβελή Αγγελική, Ντίζο Χριστόφορο, Παπαδοπούλου Μάγδα, Σαρίδη Κωνσταντίνο, Τζομπανάκη Κορίνα, Χατζηδάκη Πόπη.
Επίσης, τιμήθηκαν: η εικαστικός κα  Αλεξάνδρα Μουσουρούλη, ο κ. Λ. Πετμεζάς και ο Πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ο. Καλλιτεχνών κ. Αν. Κατοπόδης.

Παραβρέθηκαν στην τελετή των εγκαινίων:
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστής Μουσουρούλης, οι Βουλευτές  κκ  Κώστας Κατσαφάδος και Αν. Νεράτζης, οι Δήμαρχοι Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και Νίκαιας κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πειραιά κ. Ι. Ξυπολιάς. Οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά: κκ. Ευαγγελία Σαρρή, Γρ. Καψοκόλης. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο τ. Βουλευτής κ. Λυντζέρης Δημήτρης, οι πολιτευτές κκ Κούλης Βρεττάκος και Β. Κατσαφάδος.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Ιωσήφ Βουράκης και Ι. Παππάς, η Πρόεδρος της Δ΄ Κοινότητας κα Γαρδούνη Αικατερίνη.

Από την οικογένεια του Ολυμπιακού οι: Λεωνίδας Θεοδωρακάκης Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Γιάννης Πολυκανδριώτης   Επίτιμος Πρόεδρος Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, από την οικογένεια Ανδριανόπουλου: η  Ελένη, η Νανά, η Έρρικα και ο Ανδρέας, Μιχάλης Πραβής από το «Βήμα της ΠΕΦΟ», Γ. Πεφάνης ζωγράφος, Αντώνης Λαουτάρης, Λευτέρης Λειβάδης προπονητής πυγμαχίας Ολυμπιακού, Χρ. Παπαδόδημας πρόεδρος ΠΕΦΟ Πασαλιμανίου, ο Ν. Σαραντόπουλος πρόεδρος ΠΕΦΟ Σαλαμίνας,  ο Γ. Ρουμελιώτης παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και ζωγράφος, Κων. Μάκρας μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της UNESCO Πειραιά και Νήσων κ. Γιάννης Μαρωνίτης, ο Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς Ν. Παπαγιαννάκης, ο χαρτουλάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ιωάννης Γερονυμάκης, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης κα Νόρα Μιχαλολιάκου, η Πρόεδρος της Πολύμορφης κα Ξανθένια Μαντά, ο Πρόεδρος Λογοτεχνών Ηλιούπολης κ. Στέλιος Μαρούλης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Πολιτισμού  Ενιαίας Μάνης κ. Π. Μέγκουλας, από την Ένωση Κρητών «ΟΜΟΝΟΙΑ» ο κ. Π. Κυριακάκης, ο κ. Ι. Τετράδης Μέλος Λέσχης Αστυνομικών Πειραιά, η κα Χρύσα Ξανθοπούλου Εκπαιδευτικός, ο κ. Στέφανος Παπανδρέου Εκδότης του ELNAVI, ο κ. Δ. Κρητικός από τη Φωνή των Πειραιωτών, οι κκ Ν. Λακαφόσης και Β. Μπάρτζη από την Τοπική της Ν.Δ. Αγίου Νικολάου.
Η επιχειρηματίας κα Γ. Αργουδέλη με το σύζυγό της Π. Σταθόπουλο καθώς και  πολλοί φίλοι της τέχνης.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:
Τρίτη - Πέμπτη : 10:00 - 17:00
Παρασκευή : 13:00 – 21:00
Σάββατο – Κυριακή: 11:00 - 15:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: