ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

Με αφορμή τη προκείμενη λήξη του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, διοργανώνει διήμερο δράσεων, παρουσίασης και απολογισμού των Τμημάτων Εικαστικών, Παραδοσιακών και Μοντέρνων Χορών που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Συγκεκριμένα, το Σαββάτο, 16 Μαρτίου οι μαθητές των Εικαστικών Τμημάτων θα παρουσιάσουν έργα με θέμα τη Γιορτή της Αποκριάς και τη Καθαρά Δευτέρα, τα οποία θα ζωγραφίσουν εκείνη τη στιγμή.
Την Κυριακή 17 Μαρτίου, οι μαθητές των τμημάτων μοντέρνων χορών θα παρουσιάσουν latin χορούς, zoumba, mambo, τσα-τσα, κα,  και θα ξεσηκώσουν τους παρευρισκόμενους σε ένα τρελό και ξέφρενο γλέντι.
Τη σκυτάλη θα πάρουν, οι μαθητές των τμημάτων παραδοσιακών χορών θα παρουσιάσουν την αξιόλογη δουλεία τους με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.
Επίσης θα διοργανωθεί διάλεξη, με θέμα: «Ήθη και Έθιμα της Καθαρής Δευτέρας», την οποία θα παρουσιάσει η ωφελούμενη καθηγήτρια των προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, Φιλόλογος –Θεατρολόγος κα Ελπίδα Ντούγια.
Οι δράσεις θα υλοποιηθούν στην Ερέτρια στο ξενοδοχείο Grand Blue και θα πάρουν μέρος  μαθητές και καθηγητές των τμημάτων του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του οποίου την υλοποίηση έχει αναλάβει ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: