Εξαιρετική έκθεση «ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ» με συνδιοργανωτή την Unesco Πειραιά


Μεγάλης συμμετοχής έτυχε η Εκδήλωση των εγκαινίων της Εικαστικής Έκθεσης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ» με την υποστήριξη του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων που έλαβε χώρα στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας- Κέντρο ΓΑΙΑ πριν από λίγες ημέρες.
Ειδικές ξεναγήσεις από τον Καθηγητή Χειρουργικής & τ. Ιστορίας Ιατρικής κ. Στέφανο Γερουλάνο, Πρόεδρο του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω. Κυριακές: 19 και 26 Μαΐου, ώρα 11:00. Διάρκεια μέχρι 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013. Διεύθυνση: Όθωνος 100, Κηφισιά, Τηλέφωνο: 210 8015870. Τρίτη- Παρασκευή: 09:00 με 14:30 Σάββατο- Κυριακή: 10:00 με 16:00.


Με μία σειρά ομιλιών και τοποθετήσεων πάνω στην Ιατρική καθώς και τις επιστημονικές βάσεις τις οποίες έθεσε ο Ιπποκράτης άνοιξε ο κύκλος των ομιλιών στο αμφιθέατρο «Αγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου Γαία με τον χαιρετισμό της Προέδρου του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας κας  Νίκης Γουλανδρή, της Αντιπροέδρου κας Φαλής Βογιατζάκη η οποία ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και προσωπικά τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) Υπεύθυνο για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννη Μαρωνίτη για την υποστήριξη της Εκθέσως, τον χαιρετισμό του επίσης απεύθυνε ο κ. Ν. Κουτσιανάς Πρόεδρος της Αστικής  Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ιππποκράτης 2.500 χρόνια»  ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Χειρουργικής & τ. Ιστορίας Ιατρικής και Πρόεδρος  του  Διεθνούς  Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω κ. Στέφανος  Γερουλάνος.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο τ. Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμένος , ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, (ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος  Υπ.  Παιδείας δεν παρέστη ενώ τον χαιρετισμό διάβασε ο κ. Σ. Γερουλάνος),  ο τ. Υπουργός  Εσωτερικών κ. Τάσος  Γιαννίτσης, ο τ. Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κώστας Λαλιώτης, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρού, ο βουλευτής και τ. Υπουργός Δ. Κρεμαστινός,  Πρέσβεις και άλλες σημαντικές προσωπικότητες. 
Τέλος,  ανακοινώθηκε η πρόθεση της Προέδρου του  Μουσείου κας Γουλαδρή με την υποστήριξη του  Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων για την μεταφορά της Έκθεσης και στο εξωτερικό. Η Εκδήλωση των εγκαινίων έκλεισε με την περιήγηση των  επισκεπτών στα έργα των ανερχόμενων  καλλιτεχνών.

Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη 30 ατόμων (επιστημονικού και εργατικού προσωπικού) για 7 μήνες  στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.  Συγκεκριμένα, θα καλυφθούν 30 θέσεις μουσειολόγων, φυλάκων, υπαλλήλων καθαρισμού και εργατών - εργατοτεχνιτών στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Στην Έκθεση βρίσκονται εκμαγεία αγαλμάτων του Ιπποκράτη, του Ασκληπιού, της Υγείας, του Ποδαλείριου και πολλών αναθημάτων με ιατρικά θέματα, όπως και διάφορα παλαίτυπα των γραπτών του Ιπποκράτη, π.χ. η πρώτη έκδοση της Ιπποκρατικής Συλλογής του 1538. Εκτίθενται απεικονίσεις Ιπποκρατικών και Διοσκουριδικών φυτών της κ. Νίκης Γουλανδρή, όπως και ελαιογραφίες φαρμακευτικών φυτών 75 σύγχρονων νέων καλλιτεχνών.  

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, τον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα ΚΩ, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΑΜΚΕ “Ιπποκράτης 2500 ΧΡΟΝΙΑ”, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, και συμπεριλαμβάνει έργα 75 εκλεκτών καλλιτεχνών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: