Ποδηλατοδρομία στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 98η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, η Ένωση Αρμενίων Αθλητών και Προσκόπων Ελλάδος “HOMENETMEN”σε συνεργασία με τους Δήμους Πειραιά - ΟΠΑΝ, Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης διοργανώνουν ποδηλατοδρομία αφιερωμένη στα θύματα της Γενοκτονίας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας.
Το γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Κοραή στον Πειραιά στις 11:00 π.μ. και σημείο τερματισμού την πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Νέα Σμύρνη, όπου και βρίσκεται το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η Γενοκτονία των Αρμενίων ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία τον Απρίλη του 1915. Σήμερα έχει αναγνωριστεί από τα κοινοβούλια πολλών κρατών, καθώς επίσης και από διεθνείς οργανισμούς. Στην Ελλάδα αναγνωρίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων το 1996.
Οι δεσμοί που συνδέουν τους δύο λαούς, Έλληνες και Αρμένιους, είναι ιστορικοί και επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά με τη συνεργασία των αναφερόμενων Δήμων και της Ε.Ο.Π. καθώς και την διοργάνωση αυτού του αθλητικού γεγονότος το οποίο εκπέμπει το μήνυμα της αλληλεγγύης και του πολιτισμού.

Οι διοργανωτές
HOMENETMEN, Δήμος Πειραιά-Ο.Π.Α.Ν., Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου, Δήμος Καλλιθέας, Δήμος Νέας Σμύρνης, Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στους κατά τόπους Δήμους
Για τον Δήμο Πειραιά :
Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (ΟΠΑΝ)
Δήμου Πειραιά
Καραγεώργη Σερβίας 6, Καστέλλα Πειραιά, τ.κ. 18533
τ:2104137708 - 2104177389 - 2104136355
f:2104136434
www.pireasnet.gr/opan

Δεν υπάρχουν σχόλια: