ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ “SAINT-PAUL” 2013

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π. η καθιερωμένη ετήσια συγκέντρωση αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά “Saint-Paul” στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 χρόνων ζωντανής παρουσίας και προσφοράς της Σχολής στην πόλη του Πειραιά. Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης ήταν η βράβευση των frères που διετέλεσαν γενικοί διευθυντές της Σχολής και οι οποίοι με την προσφορά τους έθεσαν τα θεμέλια για την ανάπτυξη και πρόοδο της Σχολής.

Εκτός από τους εξακόσιους περίπου απόφοιτους όλων των ηλικιών, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις Καθολικών, σεβασμιότατος Νικόλαος –ο οποίος χοροστάτησε στις 6.30μ.μ. στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με αφορμή την εορτή του αγίου Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ, ιδρυτή του Τάγματος των Frères των Χριστιανικών Σχολείων στα οποία ανήκει το “Saint-Paul & το Δελασάλ“–, ο αρχιμανδρίτης
π. Μεθόδιος Κρητικός, ο εφημέριος του καθολικού ιερού ναού «Ο Άγιος Παύλος», π. Ιωάννης Πάτσης, οι frères Nicolas Πρίντεζης, Μάριος Καπέλλας και François Βαρθαλίτης, ο δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος, ο τέως υπουργός και δήμαρχος του Πειραιά, κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ιωάννης Ξυπολιάς, ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, οι γενικοί διευθυντές των εκπαιδευτηρίων “Saint-Paul & Δελασάλ”, κ. Μ. Βαρθαλίτης και κ. Αντ. Ρηγούτσος, η διευθύντρια των εκπαιδευτηρίων “Παιδαγωγική-Birds”, κ. Ελ. Γκάτσου-Αθηναίου, γενικοί διευθυντές των Ελληνογαλλικών Σχολείων, εκπρόσωποι των Μοναχικών Ταγμάτων που διευθύνουν τα Ελληνογαλλικά Σχολεία, ο πρόεδρος των Αποφοίτων κ. Γ. Χατζηγεωργίου και τα μέλη του Δ.Σ., η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Ελληνογαλλικών Σχολείων, κ. Κονταξάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, κ. Κων/νος Τσαγκρινός και τα μέλη του Δ.Σ., ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Σχολής, κ. Σωτ. Κάκιας και τα μέλη της Επιτροπής, οι διευθύνσεις Γυμνασίου, Λυκείου και Γαλλικού Τμήματος της Σχολής, παλαιοί και νυν διευθυντές και εκπαιδευτικοί του “Saint-Paul”.
Ο χώρος του Ο.Λ.Π., κατάλληλα διακοσμημένος για την περίσταση, υποδεχόταν τους προσκεκλημένους από τις 7μ.μ. Δώδεκα banners με την ιστορία των 120 χρόνων της Σχολής βρίσκονταν στο φουαγιέ της αίθουσας εκδηλώσεων. Κατά την είσοδο στην αίθουσα μοιράστηκε ένα πολύπτυχο με την ιστορική πορεία της Σχολής καθώς και το πρόγραμμα.
Την εκδήλωση παρουσίασαν οι απόφοιτοι Ελεωνόρα Μελέτη και Αλέξανδρος Μπουρδούμης με άκρως επικοινωνιακό και συγκινητικό τρόπο που άγγιξε όλους τους παρευρισκόμενους.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς. Τους προσκεκλημένους χαιρέτησαν ο γενικός διευθυντής της Σχολής κ. Μάρκος Βαρθαλίτης, ο γενικός διευθυντής του δημοτικού “Δελασάλ”, κ. Αντ. Ρηγούτσος, ο frère Nicolas Πρίντεζης, πρόεδρος του Συμβουλίου του Λασαλιανού Εκπαιδευτικού Οργανισμού Ελλάδας και ο πρόεδρος των Αποφοίτων,
κ. Γ. Χατζηγεωργίου. Όλοι οι ομιλητές εστίασαν στην προσφορά της Σχολής σε χιλιάδες μαθητές που πέρασαν από τα θρανία της, ευχόμενοι να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα να συμβάλει στην εκπαίδευση και την αγωγή της μαθητιώσας νεολαίας.
Ακολούθησε προβολή βίντεο με μαρτυρίες μαθητών και αποφοίτων για τη συμβολή της Σχολής στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Χαιρετισμό-παρέμβαση έκανε και ο κ. Ανδριανόπουλος, ο οποίος, παρόλο που δεν υπήρξε μαθητής της Σχολής, έπλεξε το εγκώμιο της προσφοράς της Σχολής στον Πειραιά και τη σημασία της παιδείας στην εξέλιξη του νέου ανθρώπου, παιδεία που πιστά υπηρέτησε και εξακολουθεί να υπηρετεί η Σχολή “Saint-Paul”.
Η πιο συγκινητική στιγμή, όμως, ήταν η απονομή τιμητικών πλακετών εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας στους fr. Στέφανο Σαργολόγο, fr. Nicolas Πρίντεζη, fr. Antoine Ρούσσο,  fr. Μάριο Καπέλλα και  fr. François Βαρθαλίτη για τη σημαντική συμβολή τους στην ανάπτυξη και την πρόοδο της Σχολής, κατά τα χρόνια που υπηρέτησαν ως γενικοί διευθυντές.
Η πολύ όμορφη αυτή εκδήλωση έκλεισε με τη συμμετοχή της “Ορχήστρας Έντεχνης Μουσικής Saint-Paul” που απαρτίζεται από μαθητές και απόφοιτους της Σχολής υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Σκορδίλη. Η Ορχήστρα παρουσίασε το έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου “Απλώνουμε τα χέρια στον ήλιο” σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα με δεξίωση στο αίθριο του Ο.Λ.Π. και με θέα το λιμάνι του Πειραιά, όπου οι απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ευχάριστες στιγμές με πρώην συμμαθητές, φίλους και καθηγητές, να δώσουν υποσχέσεις για τις μελλοντικές συναντήσεις τους, αλλά κυρίως να ευχηθούν κι άλλα πολλά-πολλά χρόνια προσφοράς της Σχολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: