ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η διοικητική παράδοση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στο Δήμαρχο της πόλης κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, με την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Πολιτισμού, της εργολήπτριας εταιρείας και του Δήμου.Στη διοικητική παράδοση, παρόντες μεταξύ άλλων ήταν: ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στ. Διαμαντίδης, η Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών ΔΑΝΘ, του Υπουργείου Πολιτισμού κα Κ. Δήμου, ο υπεύθυνος του έργου από την πλευρά της εργοληπτικής εταιρείας κ. Γ. Χαλδαίος, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την κινητή και ακίνητη περιουσία του Δήμου κ. Ι. Αγγελόπουλος, η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ε. Μπαφούνη και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Πειραιά.
 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά την παράδοση – παραλαβή, δήλωσε: «Ως Δήμαρχος της πόλεως του Πειραιά νιώθω τη μεγαλύτερη συγκίνηση στη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής. Παραλαμβάνουμε σήμερα την ίδια μας την ψυχή, την ίδια μας την ιστορία, το Δημοτικό μας Θέατρο. Το καλύτερο θέατρο της Ευρώπης. Το πρώτο που θέλω να καταθέσω είναι τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη στους κτήτορες, στους πρώτους κατασκευαστές αυτού του πανέμορφου θεάτρου. Ο Πειραιάς της ευημερίας, ο Πειραιάς του πολιτισμού, ο Πειραιάς της ναυτοσύνης, το 1895.
Η Ελλάδα του σήμερα με κοινοτικούς πόρους και με 40 εκατ. ευρώ, δεν έκανε απλώς ανακαίνιση, έκανε ανακατασκευή, για να το παραδώσουμε στον πολιτισμό, γιατί η Ελλάδα είναι πολιτισμός, δεν είναι μνημόνιο. Σε είκοσι ημέρες από σήμερα το παραδίδουμε στους χρήστες του, δηλαδή στους Πειραιώτες, στους Έλληνες και σε όλους τους επισκέπτες της Ελλάδος. Θα είναι η τιμή και το καμάρι της Ελλάδος και όχι μόνο του Πειραιά. Σήμερα είναι η σημαντικότερη στιγμή στην πορεία σαράντα χρόνων πολιτικής διαδρομής. Θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους προηγούμενους δημάρχους και τον κ. Φασούλα και τον κ. Αγραπίδη που πάλεψαν γι αυτό.»
  Ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου κ. Παναγιώτης Τζαμαργιάς, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Λαμβάνουμε υπόψη μας όλη την καλλιτεχνική λειτουργία με το ειδικό καλλιτεχνικό βάρος του πράγματος. Βάζοντας πρώτο στόχο τα εγκαίνια, θα πρέπει να τρέξουμε με ρυθμούς τρομακτικούς. Ήδη από τη στιγμή που ανέλαβα είμαι σε επαφή με τεχνικούς και με ειδικούς τεχνικούς σε θέματα σκηνής. Φροντίζουμε να είμαστε γύρω από ανθρώπους πολύ σημαντικούς, που ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους, για να κερδίσουμε χρόνο. Είμαι πολύ αγχωμένος αλλά και πολύ χαρούμενος που παραδίδεται, γιατί υπάρχει ουσιαστικά ένα σημείο εκκίνησης. Εκτός ότι το θέατρο ήταν κλειστό, ουσιαστικά τώρα ξεκινάει, ανοίγει μετά από τόσα χρόνια. Για να ανοίξει πρέπει να πληροί κάποιες καλλιτεχνικές προδιαγραφές, γιατί τις άλλες προδιαγραφές ασφαλείας τις διαθέτει έτσι κι αλλιώς. Έχει πολύ μεγάλη σημασία το πρώτο στίγμα που θα δοθεί.»
  Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Γιώργος Σιγάλας, τόνισε: «Σήμερα ο δήμος, η πόλη του Πειραιά είναι μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Στο να μπορέσει να διαχειριστεί μια μεγάλη επένδυση του ελληνικού κράτους, στην πόλη του Πειραιά, την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου. Δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την λειτουργία του κτιρίου, που έτσι κι αλλιώς έχει μια μεγάλη αρχιτεκτονική σημασία, αλλά έχει να κάνει με το τι θα προσφέρει στα επόμενα χρόνια το θέατρο στην πόλη, στην ευρύτερη περιοχή και στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης της Μεσογείου. Θεωρώ ότι σταδιακά πρέπει να μπει ένας στόχος με βάση το Δημοτικό μας Θέατρο, ο Πειραιάς δηλαδή να αναδειχθεί πολιτιστικά, όχι μόνο στην ελληνική επικράτεια αλλά γενικά και μεταξύ των μεγάλων λιμανιών της Μεσογείου και της Ευρώπης. Πιστεύω ότι αυτό δεν είναι ένα απλό σχέδιο, δεν είναι μια απλή ενέργεια και γι αυτό λέω είναι το μεγάλο στοίχημα για την πόλη του Πειραιά, μέσα σε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: