ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΘΡΥΛΙΚΑ!
10 ΜΑΡΤΙΟΥ 1925 - 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 85 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

10 Μαρτίου 1925. Η μέρα που αποφασίστηκε η ίδρυση της ομάδας που έγινε ο Θρύλος του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και γενικότερα του Ελληνικού Αθλητισμού. Ο αεροπόρος Νότης Καμπέρος πρότεινε το όνομα «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και ο Μιχάλης Μανούσκος το ολοκλήρωσε σε «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ». Κόκκινο και λευκό ορίστηκαν τα χρώματα της νέας ομάδας. Κόκκινο για το πάθος, λευκό για την αγνότητα. Και σήμα του ο Δαφνοστεφανωμένος Εφηβος- ο πάντα Πρωταθλητής.


Τα ιδρυτικά μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ήταν οι: Βασίλης Ανδριανόπουλος, Γιάννης Ανδριανόπουλος, Γιώργος Ανδριανόπουλος, Ντίνος Ανδριανόπουλος, Δημήτρης Ανδρόνικος, Δημήτρης Αυδής, Νίκος Βλάσσης, Στέφανος Εμμανουήλ, Νίκος Ζαχαρίας, Θανάσης Καλλίτσης, Νίκος Καλούδης, Ντίνος Καλούδης, Νότης Καμπέρος, Κώστας Κλειδουχάκης, Όθων Κόκκινος, Τριαντάφυλλος Κρέμος, Παναγιώτης Κωστάλας, Παναγιώτης Λαγουμιτζής, Ανδρέας Λουκάκης, Σπύρος Λουκάκης, Γιάννης Λουλουδάκης, Βαγγέλης Μαγγόπουλος, Μιχάλης Μανούσκος, Σταύρος Μαραγκουδάκης, Γρηγόρης Ντούφας, Θόδωρος Ορλώφ, Φώτης Πρωτοψάλτης, Γιάννης Συμιγδαλάς, Νίκος Συμιγδαλάς, Χρήστος Τζουμερικιώτης, Βρασίδας Τρουποσκιάδης και Σπύρος Ψαλλιδάς

Πρώτος Πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ υπήρξε ο Μιχάλης Μανούσκος με Αντιπρόεδρο τον Νότη Καμπέρο.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ο μεγαλύτερος Ελληνικός Αθλητικός Οργανισμός γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 85 χρόνια στον Πειραιά και έγινε ο λαοφιλέστερος και ο μεγαλύτερος σύλλογος στην χώρα μας και όχι μόνο, καθώς όπου υπάρχουν Έλληνες, αλλά και αρκετοί ξένοι πλέον, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι η έκφραση του πάθους, της νίκης, των τίτλων και της περηφάνιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: