Ε.Σ.Π.: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, απέστειλε στην Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λ. Κατσέλη, την ακόλουθη επιστολή, την οποία κοινοποίησε και στον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου κ. Σ. Κομνηνό:

«Κατόπιν της απόφασης της Κυβέρνησης για αύξηση ποσοστών ΦΠΑ από 15 Μαρτίου και δεδομένης της υποχρέωσης των επιχειρήσεων να προβούν στις απαραίτητες αλλαγές στα μηχανογραφικά τους συστήματα, σας μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία των μελών μας, για τις υπερβολικές και εκβιαστικές χρεώσεις που δέχονται από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών μηχανοργάνωσης και ανάπτυξης λογισμικού ακόμη και στην περίπτωση που έχουν συνάψει συμβόλαια ετήσιας συντήρησης.

Επειδή οι συνάδελφοί μας στην παρούσα οικονομική συγκυρία αδυνατούν να εκπληρώσουν ακόμη και τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, παρακαλούμε για την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου, προκειμένου οι εν λόγω εταιρείες να συμπεριλαμβάνουν στα συγκεκριμένα συμβόλαια που συνάπτουν με τις επιχειρήσεις-πελάτες τους και τις υπηρεσίες αναβάθμισης και συντήρησης των συστημάτων τους στις αναγκαστικές αλλαγές του ΦΠΑ. Επίσης, όσον αφορά στις υποχρεωτικές αλλαγές ΦΠΑ στις ταμειακές μηχανές να υπάρχει μια maximum λογική χρέωση, ώστε να αποφευχθούν οι περιπτώσεις κερδοσκοπίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: