ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ & ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του κινηματογράφου «Αττικόν» έγινε χθες το πρωί η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Πειραιά κ.κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της και των μελών των Συμβουλίων των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων της πόλης. Την τελετή «άνοιξε» με «Τα παιδιά του Πειραιά» η μουσική μπάντα του δήμου, ενώ την τελετή ορκωμοσίας πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Εμφανώς συγκινημένος ο νέος Δήμαρχος Πειραιά, άκουσε κατά την ορκωμοσία τους παρευρισκομενους να φωνάζουν «Άξιος» και να τον χειροκροτούν. Στην ομιλία του αμέσως μετά, δήλωσε μεταξπυ άλλων: «Ονειρεύομαι έναν άλλο Πειραιά αντάξιο των Πειραιωτών και της Ιστορίας του. Γνωρίζω ότι για να το πετύχω, για να το πετύχουμε, χρειάζεται η συνεργασία και συμπόρευση με όλους. Την κεντρική εξουσία, την Εκκλησία τα πολιτικά κόμματα, τους φορείς της πόλης, το συνδικαλιστικό κίνημα. Χρειάζεται πρώτα από όλα η συμπόρευση με τους υπαλλήλους και τα στελέχη του Δήμου.
Θα συνεργαστώ με όλους τους Δημοτικούς Συνδυασμούς και τις παρατάξεις για να σχεδιάσουμε μαζί τη νέα μας στρατηγική. Θα τους δείξω την εμπιστοσύνη που απαιτεί μια τέτοια συμπόρευση. Θα σταθώ δίπλα τους σε κάθε τους πρόβλημα. Όμως θα τους ζητήσω την εθελοντική και χωρίς όρους αφοσίωση στο κοινό μας καθήκον.
Θα διοικήσω με τη συμμετοχή όλων των Πειραιωτών στη λήψη των αποφάσεων. Θα εφαρμόσουμε στην πόλη μας την «ανοιχτή διοίκηση», όπου θα μπορούν όλοι οι δημότες να προτείνουν, να διαμαρτύρονται και να διαβουλεύονται στα ζητήματα που μας απασχολούν.»

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε: «Ήρθα να ευχηθώ στο Βασίλη να είναι σιδεροκέφαλος και τυχερός. Ήρθα, επίσης, να συμβολίσω, εδώ, με την παρουσία μου, αλλά και την παρουσία όλων των πολιτικών εκπροσώπων, την ανάγκη ενότητας στον Πειραιά, προκειμένου να μπορέσουμε να δρασκελήσουμε την επόμενη χρονιά, μέσα από επιτυχίες στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Πειραιάς μας. Θέλω να γνωρίζουν οι πάντες ότι προς αυτή την κατεύθυνση η Νέα Δημοκρατία θα κάνει το παν, προκειμένου να βοηθήσει το έργο αυτό, το οποίο, επαναλαμβάνω, είναι υπερκομματικό.».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, οι βουλευτές κ.κ. Δ. Καρύδης, Π. Μελάς, Β. Αποστολάτος, Αντ. Λιτζέρης, Αν. Νεράτζης, Θ. Δρίτσας. Οι Αντιπεριφερειάρχες: Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου και Νήσων Αργοσαρωνικού κ. Δημήτρης Κατσικάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπ. Σπυρίδων. Ο Πρόεδρος του ΟΛΠ κ. Γ. Ανωμερίτης. Πρόεδροι των παραγωγικών τάξεων του Πειραιά, οι πρώην Δήμαρχοι Πειραιά Χρ. Αγραπίδης και Κερατσινίου Φ. Μελάς, πρώην Νομαρχιακοί, Δημοτικοί και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: