Επιδοτούμενα Προγράμματα για τους εμπόρους

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά προτίθεται να συμμετάσχει σε επιδοτούμενο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013, που θα αφορά στην ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω της εκπόνησης και εφαρμογής Κλαδικού Σχεδίου Διαρθρωτικής Προσαρμογής για τις επιχειρήσεις - μέλη του με στόχο τη βελτίωση της προσαρμοστικότητας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες της αγοράς, όπως αυτές διαμορφώνονται στο πλαίσιο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.
Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν :
Oι Επιχειρήσεις, οποιασδήποτε νομικής μορφής, σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας (εκτός των τομέων που αναφέρονται στην επόμενη παράγραφο), οι οποίες κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους, θα πρέπει: α) Να απασχολούν 1-49 άτομα β) Να βρίσκονται εγκατεστημένες και να δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια. γ) Να χαρακτηρίζονται πολύ μικρές και μικρές σύμφωνα με την σύσταση της Επιτροπής 2003/361 (ΕΚ) της 6ης Μαΐου 2003 για τον ορισμό των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. δ) Να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας πριν από την 1η Ιανουαρίου 2008. ε) Η επιχείρηση να μην έχει εξαντλήσει το ανώτατο όριο επιχορήγησης σύμφωνα με τον κανόνα de minimis (200.000 €) σε άλλες Προκηρύξεις που υπάγονται σε καθεστώς ενισχύσεων σύμφωνα με τον κανόνα de minimis. Επισημαίνεται ότι στον έλεγχο της σώρευσης αθροίζονται και οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που έχουν λάβει και οι συνδεδεμένες με την αιτούσα επιχειρήσεις. στ) Η έναρξη της υλοποίησης του Σχεδίου να μην προηγείται της ημερομηνίας της απόφασης χρηματοδότησης της πράξης.
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλλουν φάκελο υπαγωγής στο Πρόγραμμα - σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς και με την υποστήριξη του. Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης της Κατάρτισης προβλέπεται αμοιβή 5,00 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης για τους εργαζομένους που θα καταρτισθούν, καθώς και αποζημίωση για την επιχείρηση & τον επιχειρηματία.
• Τα έντυπα των δικαιολογητικών θα είναι διαθέσιμα και από την ηλεκτρονική σελίδα του Συλλόγου μας στη διεύθυνση : www.espireas.gr . Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς τηλ: 2104176318, φαξ: 2104138486 ή στο mail: espireas@otenet.gr (Υπεύθυνη κ. Πέννυ Βούρου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: