Το ντέρμπι της χρονιάς θα «δώσει» τον τίτλο;

       Το μεγάλο ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κλέβει την παράσταση από το πρόγραμμα της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Η κόντρα των «αιωνίων», εκτός από τους προφανείς λόγους γοήτρου για τις δύο κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει τεράστια βαθμολογική σημασία, καθώς μπορεί να κρίνει την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος.
       Με νίκη ο Ολυμπιακός, θα αυξήσει σε δέκα τους βαθμούς της διαφοράς από τον Παναθηναϊκό και μόνο αν... αυτοκτονήσει θα χάσει το φετινό τίτλο. Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να μπορούν να ελπίζουν ακόμα...


Η σύνθεση των ομάδων
Ο Ολυμπιακός, δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, γιαυτό και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Ο Ισπανός τεχνικός έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον Ράφικ Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης με τους Μιραλάς, Φουστέρ και Ριέρα, να παρατάσσονται πίσω από τον Αλγερινό φορ. Οι 18 που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή είναι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, Φουστέρ, Ντουντού, Ζαϊρί, Ριέρα, Πάντελιτς, Μιραλάς, Τζιμπούρ.
Στον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης ξεπέρασε το πρόβλημα με την ίωση, που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες και θα είναι στην ενδεκάδα. Ο Πορτογάλος θα χρησιμοποιήσει, όπως όλα δείχνουν, τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, με τους Σαριέγκι-Καντέ κεντρικό αμυντικό δίδυμο (ελλείψει Μπουμσόνγκ) και τους Βύντρα (δεξιά), Σπυρόπουλο (αριστερά). Την τριάδα στα χαφ θα συνθέσουν οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης και Καραγκούνης. Η τριπλέτα μπροστά θα αποτελείται από τους Λέτο, Γκοβού και Σισέ.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Νίκη για να γράψετε ιστορία
Ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο Σωκράτη Κομινάκη, το Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, όπου έκανε την τελευταία της προετοιμασία η ομάδα, και αφού πρώτα είχε μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον προπονητή της ομάδας μας, Ερνέστο Βαλβέρδε, μίλησε στους παίκτες ζητώντας τους να κερδίσουν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και να γράψουν ιστορία, πετυχαίνοντας 15 νίκες στα δεκαπέντε εντός έδρας παιχνίδια του Πρωταθλήματος. Μεταξύ άλλων είπε:
«Αύριο δεν έχουμε άγχος. Αγχος έχουν οι άλλοι. Παίξτε δυνατά να τελειώσουμε. Να κλείσετε πολλά στόματα που μιλούν αδικαιολόγητα. Εσείς μου αφιερώσατε τη νίκη επί του Αρη. Τώρα θέλω δέκα φορές περισσότερο να αφιερώσετε τη νίκη στον κόσμο. Δεν πρέπει να παρασυρθείτε από οποιαδήποτε πρόκληση των αντιπάλων. Ξέρετε τη δουλειά σας, είστε επαγγελματίες και να γνωρίζετε ότι στο καυτό Καραϊσκάκη και με την μπάλα που παίζετε, ούτε οι διαιτητές μπορούν να μας σταματήσουν.
Μέχρι σήμερα έχετε κερδίσει όλα τα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη. Αύριο έχουμε το πιο σημαντικό. Κερδίστε το για να γράψετε ιστορία με 15 νίκες σε δεκαπέντε παιχνίδια. Βλέπω πολλούς ηγέτες εδώ. Σας κοιτάζω στα μάτια και βλέπω ότι είστε έτοιμοι να γράψετε ιστορία. Δεν θα σας πω τίποτα για πριμ σήμερα. Θέλω μόνο να δώσετε αύριο, εσείς το πριμ στον κόσμο μας με την απόδοσή σας. Και μετά θα τα πούμε.»

Που θα τον δείτε / ακούσετε
Η πρώτη και καλύτερη επιλογή είναι να το δείτε από τις κερκίδες στο Καραϊσκάκη. Εάν όμως δεν τα καταφέρετε, συντονιστείτε στις 19:30 στη ΝΕΤ που θα το μεταδώσει ζωντανά. Σε περίπτωση που είστε στο αυτοκίνητο βάλτε NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Και αν πάλι θέλετε διαδυκτιακά , η ιστοσελίδα του ολυμπιακού, σας δίνει τη δυνατότητα με παραπομπή να το παρακολουθήσετε e-ζωντανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: