ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝ ΠΛΩ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Μια σημαντική ημερίδα εν πλω οργάνωσε ο Όμιλος UNESCO Noμού Πειραιώς και Νήσων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6). Η ημερίδα εν πλω, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες με επιτυχία και στα πλαίσια των ανθρωπιστικών και κοινωνικών προγραμμάτων του, στο Σαρωνικό με προορισμό την Αίγινα, αφιερωμένη στην Προστασία του Περιβάλλοντος, την Οικολογία και στην Ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, με το πλοίο του Περιβάλλοντος ΝΕΦΕΛΗ. Σκοπός της δράσης αυτής, ήταν η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης των συμμετεχόντων.
Εξάλλου ο Όμιλος UNESCO Πειραιά, έχει υιοθετήσει και προωθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δράσεις και εκδηλώσεις, για την προστασία του Περιβάλλοντος.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιά και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης υπογράμμισε πως είναι σαφές πως ο πολιτισμός, η πολιτιστική μας κληρονομιά και η ποιότητα ζωής μας είναι συνυφασμένη με την περιβαλλοντική κουλτούρα.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, πάνω σε θέματα που αφορούν στο Περιβάλλον καθώς και την αλόγιστη καταστροφή που υφίσταται τις τελευταίες δεκαετίες.
Οι ομιλητές ήταν η κ. Μαίρη Αγοραστού, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Πειραιά και Διευθύντρια του Τομέα Εθελοντισμού του Ομίλου UNESCO Πειραιά, ο κ. Ηλίας Φιλιππίδης, Καθηγητής Κοινωνιολογίας και Ιδρυτής της Πειραϊκής Σχολής Ελληνολογίας, η γιατρός Καρίνα Καραπετιάν, η κ. Βασιλική Παναγιωτοπούλου, Διδάκτωρ Λαογραφίας Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ τον κύκλο ομιλιών έκλεισε ο κ. Νίκος Βερόπουλος, τ. Πρέσβης του ινδιάνικού έθνους των LACOTA και συγγραφέας.

Το ταξίδι αυτό, ήταν μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα εν πλω, ενώ παράλληλα δεν έλειψε και το μουσικό πρόγραμμα : Χορός και μουσική πλημμύρισαν το πλοίο ΝΕΦΕΛΗ, και οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με όμορφα και αγαπημένα κομμάτια., από τους Άγγελο Σείριο, Απόστολο Τσιτόγλου και Δημήτρη Κακαβά.
Το δεύτερο μέρος, περιελάμβανε μουσικά τραγούδια, από τον Ελληνικό Κινηματογράφο, από την Μεικτή Χορωδία του Ομίλου UNESCO Πειραιά, με μαέστρο τη Ζανέττα Καλοσκάμη και οι παρευρισκόμενοι σιγοτραγούδησαν μαζί τους τις όμορφες μελωδίες.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αίγινα, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το νησί, σεργιάνισαν στα σοκάκια του, γεύτηκαν τα παραδοσιακά εδέσματα και γνώρισαν τη φιλοξενία των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: