ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΝΗΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23/1/2012, στο ξενοδοχείο “SAVOY”, στον Πειραιά.Κατά την ομιλία της η Πρόεδρος της Π.Ε.Γ.Μ. κα Νόρα Μιχαλολιάκου, ανέπτυξε τον τρόπο δράσης της Ένωσης για το 2012.
Η κα Μιχαλολιάκου, μιλώντας στα μέλη Ένωσης, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας και τιμητική για εμένα εκλογή μου ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και εγώ προσωπικά δεσμευτήκαμε να εργαστούμε με προσήλωση και δημιουργική διάθεση για να προβάλουμε, να προάγουμε τον τόπο καταγωγής μας, αλλά και όπως ορίζουν οι άγραφοι νόμοι της Μάνης να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Η Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης εκπροσωπείται από όλες εμάς, γυναίκες υπερήφανες για την καταγωγή τους, αλλά και με εσωτερική ανάγκη να αποδειχθούμε άξιες Μανιάτισσες, στην πράξη. Συμμετέχουμε για να εξελιχθούμε. Να σχεδιάσουμε δράσεις οι οποίες θα φέρουν τους Μανιάτες πιο κοντά. Δράσεις οι οποίες θα έχουν μετρίσιμο όφελος για την κοινωνία και την Μανιάτισσα. Δράσεις οι οποίες θα προάγουν την ιστορία, τις ομορφιές και τις αξίες της Μάνης. Να προσφέρουμε ουσιαστικά στον συνάνθρωπό μας.»
Στη συνέχεια, η κα Μιχαλολιάκου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Π.Ε.Γ.Μ. για το 2012, σε ότι αφορά τις νέες τεχνολογίες, τον τουρισμό και την κοινωνική προσφορά.
Στις άμεσες προτεραιότητες των δράσεων της Ένωσης είναι μεταξύ άλλων:
• Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη με χορευτική ομάδα της Ένωσης και κατάθεση στεφάνου.
• Βράβευση κάθε χρόνο μιας γυναίκας Μανιάτικης καταγωγής για την συμβολή της σε διαφόρους τομείς, όπως επιστήμες, πολιτική και τέχνες.
• Συμμετοχή στην 2η Πειραϊκή Αμφικτυονία.
• Εκδήλωση στην Αγία Σοφία, για την επέτειο μάχης Βέργας - Διρού –Πολυάραβου.
• Έκθεση ζωγραφικής και τεχνών από Μανιάτισσες και Μανιάτες καλλιτέχνες.
• Ημερίδα για την τουριστική ανάπτυξη της Μάνης.
• Συλλογή ρούχων και τροφίμων για βοήθεια σε οικονομικά αδύνατες Μανιάτικες οικογένειες, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: