ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ του Πειραιά ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!

800 γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εφημερίδας «ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας -την Τετάρτη 14 Μαρτίου- και παρευρέθησαν στο καφέ «Πισίνα» στη Μαρίνα Ζέας, στην εκδήλωση «Οι Γυναίκες του Πειραιά μπροστά». Εκατοντάδες πειραιώτισσες απέδειξαν έμπρακτα πως οι γυναίκες του Πειραιά είναι μπροστά, σε μία εκδήλωση τιμής και αγάπης για τη γυναίκα. Για την Πειραιώτισσα μάνα, σύντροφο, φίλη. Την εργαζόμενη μητέρα, την άνεργη.
Από νωρίς ξεκίνησαν να προσέρχονται οι γυναίκες σε παρέες και πολύ σύντομα γέμισε ο χώρος από πειραιώτισσες που πίνοντας το καφέ τους, πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα, με άρωμα βέβαια … γυναίκας.
Στην εκδήλωση μίλησαν η δημοσιογράφος και εκδότρια της «Πρόσω Ολοταχώς» Μαρία Τσέγκα, ο οικονομολόγος και αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Κατσαφάδος και η ιδρύτρια και διαχειρίστρια της Διεθνούς Εταιρείας Στήριξης Οικογένειας ''ΦΡΟΝΤΙΔΑ'' Ειρήνη Δορκοφίκη.


Επίσης, θέλοντας η «Πρόσω Ολοταχώς» να τιμήσει τις γυναίκες της ζωής και της προσφοράς, επέλεξε τέσσερις γυναικείες προσωπικότητες που η κάθε μία από αυτές έχει διακριθεί για την δράση της στον επαγγελματικό, οικογενειακό ή κοινωνικό της χώρο. γυναίκες της ζωής και της προσφοράς, επέλεξε τέσσερις γυναικείες προσωπικότητες που η κάθε μία από αυτές έχει διακριθεί για την δράση της στον επαγγελματικό, οικογενειακό ή κοινωνικό της χώρο.
Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν οι:
Η «χρυσή» Παγκόσμια Πρωταθλήτρια πόλο Σταυρούλα Αντωνάκου. Η Σταυρούλα, είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Πόλο γυναικών από το 1999 και το καλοκαίρι που μας πέρασε κατέκτησε με την Εθνική ομάδα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η πειραιώτισσα αθλήτρια, είναι η αρχηγός της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού. Τη Σταυρούλα Αντωνάκου βράβευσε μία άλλη Πειραιώτισσα. Η Μίς Ελλάς Νόνη Δούνια.

Η Πειραιώτισσα Ανδριάνννα Φουντούλη που στα 37 της χρόνια έχει 8 παιδιά και παράλληλα είναι φοιτήτρια στο 5ο εξάμηνο στα ΤΕΙ Αθηνών όπου σπουδάζει κοινωνική λειτουργός! Την κα Ανδριάννα Φουντούλη που αποδεικνύει πως η θέληση για μάθηση δεν έχει ηλικία και ξεπερνά κάθε δυσκολία, επιλέξαμε να βραβεύσει η κα. Ελένη Γκάτσου –Αθηναίου. Η Πειραιώτισσα κα Ελένη Γκάτσου-Αθηναίου, μαζί με το σύζυγό της ίδρυσαν μία από τις πιο διακεκριμένες εκπαιδευτικές μονάδες τα Εκπαιδευτήρια «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ –BIRDS».


Η δωδεκάχρονη Ειρήνη Κοννά είναι μαθήτρια της Πέμπτης τάξης του πρώτου ειδικού δημοτικού σχολείου Πειραιά. Η μικρή Ειρήνη παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καταφέρνει -με τη συμπαράσταση βέβαια των γονιών της, για τους οποίους η λέξη ήρωας φαντάζει φτωχή-, να διακρίνεται όχι μόνο, στα μαθήματα, αλλά και στη ζωγραφική και στη μουσική!
Η μικρή Ειρήνη επισφραγίζει την άποψη πως όλοι οι νέοι ανεξαρτήτως των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, ξέρουν να δίνουν μάχες και να τις κερδίζουν. Την Ειρήνη Κοννά, βράβευσε ο Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος ως πρόεδρος του συλλόγου «Πολίτες σε δράση», διαπιστώνουμε πως επιδεικνύει μεγάλη ευαισθησία σε συνανθρώπους μας που ανήκουν σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.


Την κυρία Τέτα Παπαπολίτη, η οποία είναι ιδρύτρια και πρόεδρος της οργάνωσης «Εθελοντές του Κόσμου». Στα πλαίσια των «Εθελοντών του κόσμου» έχει δημιουργήσει Κοινωνική ιματιοθήκη στον Πειραιά και στην Καισαριανή. Την κα. Παπαπολίτη βράβευσε η κα. Ειρήνη Δορκοφίκη, καθώς η ίδια γνωρίζει καλά την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς


Η Μαρία Τσέγκα, καλωσορίζοντας τις εκατοντάδες γυναίκες είπε μεταξύ άλλων: «Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, πειραιώτισσες και πειραιώτες, σας ευχαριστώ πολύ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα της εφημερίδας «Πρόσω Ολοταχώς» και βρίσκεται σήμερα εδώ, για να τιμήσουμε μαζί την Πειραιώτισσα. Και όχι γιατί το επιβάλλει μία Παγκόσμια Ημέρα, αυτή της Γυναίκας, αλλά γιατί με αφορμή αυτήν, οφείλουμε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, να τιμούμε τη μάνα, τη σύζυγο, τη φίλη. Τη γυναίκα της καριέρας και την άνεργη. Να τιμούμε τη γυναίκα της Ελλάδας, τη γυναίκα του Πειραιά…
…Στην Ελλάδα της κρίσης, όμως, έρχεται ως απάντηση η ελληνική οικογένεια, πυλώνας της οποίας είναι η μητέρα. Είναι οι γυναίκες, που όσο και αν έρχονται αντιμέτωπες με το πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης, θα σταθούν δίπλα στους γονείς, το σύζυγο και τα παιδιά τους. Οι γυναίκες λοιπόν, για μία ακόμη φορά πρέπει να σταθούμε όρθιες και να βγούμε μπροστά!»

Στην ομιλία του, απευθυνόμενος στις γυναίκες του Πειραιά, ο κ. Κώστας Κατσαφάδος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει η κρίση στο γυναικείο πληθυσμό της χώρας και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. ''Σήμερα η 1 στις 4 γυναίκες είναι άνεργη. Η μία στις δύο νέες είναι χωρίς δουλειά. Οι οριζόντιες περικοπές έχουν συρρικνώσει τους οικογενειακούς προυπολογισμούς. Όσοι τάζουν, όσοι υπόσχονται μαγικές λύσεις σας κοροϊδεύουν και σας προσβάλλουν. Πρέπει να δούμε και να πούμε τι πραγματικά μπορεί να γίνει για την Ελληνίδα.
Και μπορούν να γίνουν πολλά για τα οποία δεν χρειάζονται χρήματα αλλά θέληση και αποφασιστικότητα. Όπως ένα οικογενειακό δίκαιο που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των γυναικών, ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα εγγυάται την ισότητα στην εργασία και την επαγγελματική εξέλιξη. Κίνητρα για τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν γυναίκες,αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.»























 

Δεν υπάρχουν σχόλια: