Επιστολή στη ΔΕΗ από τον Ε.Σ.Π. για τις διακοπές ρεύματος


Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, απέστειλε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Α. Ζερβό, την ακόλουθη επιστολή:
«Όλοι γνωρίζουμε, ότι οι εντολές διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος έχουν πλέον υπερβεί τις 1.000 ημερησίως, δημιουργώντας  τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης για τον ελληνικό λαό και πλήρη παύση των εργασιών των επιχειρήσεων, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

       Σύμφωνα με πληροφορίες συναδέλφων, διαπιστώνονται παρατυπίες στις διαδικασίες εκτέλεσης εντολών για διακοπές ρεύματος, πιθανότατα από πλευράς συνεργείων εργολάβων της ΔΕΗ, που για να αποφύγουν τις μεγάλες εντάσεις που δημιουργούνται την στιγμή των διακοπών, παροτρύνουν και υποδεικνύουν -στους αδυνατούντες λόγω οικονομικής κρίσης καταναλωτές- τρόπους παράνομης επανασύνδεσης.

Θεωρούμε την συγκεκριμένη τακτική αναποτελεσματική, διότι αντί να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε πραγματικά να ξεπεράσουν την κρίση και να συνεχίσουν την λειτουργία τους, τους οδηγούμε σε αδιέξοδες καταστάσεις με πολύ σοβαρές οικονομικές και νομικές συνέπειες, καθώς στην απέλπιδα προσπάθειά τους να επιβιώσουν κοινωνικά και επαγγελματικά, τελικά θα κατηγορηθούν ακόμη και για ρευματοκλοπή, πέραν από τα τεράστια θέματα ασφάλειας που προκύπτουν.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό από την πλευρά της διοίκησης της ΔΕΗ, που επίσης αντιμετωπίζει με τη σειρά της προβλήματα, ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει πάρει εδώ και καιρό πραγματικά ανησυχητικές διαστάσεις και δεδομένου ότι η οικονομική κρίση στη χώρα μας έχει μετατραπεί πλέον σε κοινωνική και η οικονομική ανέχεια έχει στερήσει, εκτός των άλλων, ένα βασικό κοινωνικό αγαθό επιβίωσης, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, θεωρούμε αδήριτη ανάγκη την εξεύρεση πρόσφορων τρόπων και μέσων επίλυσης των προβλημάτων που δημιουργούνται (πέραν της διακοπής παροχής ρεύματος), προς όφελος των καταναλωτών και της επιχείρησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: