Με επιτυχία η εκδήλωση από την Αντιδημαρχία Βρεφονηπιακών Σταθμών Πειραιά


Στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά (Φίλωνος 29), πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Αντιδημάρχου Βρεφονηπιακών Σταθμών κ. Ευαγγελίας Σαρρή,  διάλεξη με θέμα: «Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και η συναισθηματική διαπαιδαγώγηση στην οικογένεια».
Ομιλήτρια ήταν η κυρία Ευγενία Μαυρομάτη, παιδοψυχολόγος των Βρεφονηπιακών Σταθμών Πειραιά, η οποία μετά την ομιλία της,  απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα γονέων, σχετικά με τον τρόπο συμπεριφοράς της οικογένειας και το ρόλο που παίζει στη διαμόρφωση  της προσωπικότητας του παιδιού.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που τόσοι πολλοί γονείς, είναι σήμερα εδώ. Σημαντικότερη κατάκτηση στη ζωή μας, σημαντικότερη ιδιότητα είναι η γονεϊκή ιδιότητα. Και γονιός σημαίνει ότι ταυτίζεσαι με αυτό το παιδί που φέρνεις στον κόσμο, ασχολείσαι μαζί του δια βίου και στερείσαι εσύ, για να έχει αυτό.
Και αυτό ήταν και ο Ελληνικός Πολιτισμός, η ελληνική παράδοση. Κάθε γενιά να στερηθεί για να αφήσει κάτι στα παιδιά της. Αυτή η παράδοση ανετράπη τα τελευταία τριάντα χρόνια και έχουμε αυτήν τη βαριά και βαθιά οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική κρίση.
Ήρθε μια γενιά πολιτικής ηγεσίας, που δανείστηκε από το μέλλον, για να περνά μια γενιά καλά και να πληρώνουν  τα παιδιά και τα εγγόνια.

Θέλω να πω ότι φροντίζουμε με την κυρία Σαρρή και με όλους τους άλλους  άξιους συνεργάτες μας και προπαντός με τους εργαζόμενους, οι Βρεφονηπιακοί μας Σταθμοί να είναι ανοιχτοί, να έχουν θέση για κάθε παιδί του Πειραιά. Αυτό είναι πρωταρχική μας δέσμευση και θέση.
Όση ένταση και να πάρει η οικονομική κρίση, δεν θα υπάρχει παιδάκι του Πειραιά, που δεν θα βρει μία αγκαλιά στους παιδικούς σταθμούς. Και δεν θα είναι να έχει μόνο μία θέση. Οι παιδικοί μας Σταθμοί, δεν είναι χώροι εναπόθεσης  των παιδιών μας, θέλουμε να είναι επέκταση της οικογένειάς σας. Η προέκταση της οικογένειάς σας.»

Ο κ. Μιχαλολιάκος, μίλησε και για τον πρόσφατο νόμο, σχετικά με τη διαθεσιμότητα, τονίζοντας:
«Είχαμε μια πράξη επιπόλαιη, βιαστική, από έναν υπουργό της κυβέρνησης, με την οποία πράξη απειλούνται κάποιοι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως αν περισσεύουν ή δίνουν και περίσσευμα από την ψυχή τους στην εργασία τους και απειλούνται με απόλυση.Θέλω να τους διαβεβαιώσω  και από αυτό το βήμα ότι, από το Δήμο Πειραιά δεν θα φύγει κανείς,  γιατί δεν μας περισσεύει κανείς.»

Η Αντιδήμαρχος των Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Ευαγγελία Σαρρή, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Εμείς, θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο και ειδικά στα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών μας, ώστε να χτίσουν την προσωπικότητα τους, βάζοντας  γερά θεμέλια και να έχουν στην πορεία μια ευτυχισμένη και όμορφη ζωή.

 Για άλλη μια φορά, θέλω να τονίσω ότι, εμείς συνεχίζουμε, σε ότι αφορά τα μικρά παιδιά του Πειραιά, τα παιδιά μας, να βάζουμε σε προτεραιότητα  τη  συνεργασία μας με εσάς. Με την οικογένεια του κάθε παιδιού. Γιατί πιστεύουμε ότι παιδικός σταθμός και οικογένεια, πρέπει να λειτουργούν αρμονικά για το παιδί. Μέσα σε αυτούς τους δύο χώρους αναπτύσσεται συναισθηματικά,  κοινωνικά και πνευματικά.

Με τη συμπαράσταση του Δημάρχου μας, του κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, αυστηρή προτεραιότητα έχουμε, να λειτουργήσουν σωστά οι Παιδικοί μας Σταθμοί και να στηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε ότι βοηθάει και στηρίζει το παιδί, στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μας, καθώς επίσης και τις έμπειρες εθελόντριές μας, που εργάζονται με δύναμη ψυχής και με αγάπη για τα  παιδιά μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: