O Σαράντος Καργάκος στην ΧΕΝ Πειραιά


Μια εκπληκτική ομιλία του ιστορικού και συγγραφέα Σαράντου Καργάκου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΧΕΝ Πειραιά στην αίθουσα της, «Μαρία Δραγώνα».
          Η εκδήλωση έγινε για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου. Θέμα της ομιλίας του κ. Καργάκου ήταν: «Η Νυρεμβέργη του Νικηφόρου Βρεττάκου».

      Οι δεκάδες παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία μετά την ομιλία, να συζητήσουν με το διακεκριμένο συγγραφέα. 
Ιδιαίτερη «νότα» στην εκδήλωση ήταν η ανάγνωση ποιήματος του Νικηφόρου Βρεττάκου από τη φιλόλογο και κοινωνική λειτουργό κ. Μίτσα Χατζημιχάλη, που εντυπωσίασε με την απαγγελία της. 
        Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Κουβάτσος, η Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά & Γραμματέας της Ένωσης Απανταχού Μανιατών κα. Ελένη Κούβαρη, η Δημοσιογράφος & Ταμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης κα. Μαρία Τσέγκα και η Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης κα. Δήμητρα Γκλεζάκου. 
         Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις κυρίες της ΧΕΝ για το εξαιρετικό πνευματικό και πολιτιστικό έργο που προσφέρουν, όπως η εκδήλωση αυτή. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: