Οι Βραβεύσεις των Αποφοίτων Ιωνιδείου στην κοπή της πίτας στις 27/1/2013


Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά ανακοίνωσε τις βραβεύσεις  στο πλαίσιο του θεσμού «ΣΥΝΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ». Όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος οι απόφοιτοι επέλεξαν τους συναπόφοιτους τους, που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε  για την προσφορά τους στο Σύνδεσμο, στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, σε θέσεις Ευθύνης και Κοινωνικής Προσφοράς και στην Έρευνα. Επίσης επιλέχθηκαν και βραβεύονται για την προσφορά τους παλιοί αγαπημένοι καθηγητές. Οι βραβεύσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση μαζί με την κοπή της πίτας του Συνδέσμου, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, και ώρα 12.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων Γ. ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ,Πραξιτέλους 236 στον Πειραιά.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σημαντικό θεσμό για την πόλη του Πειραιά, ο οποίος αναδεικνύει την καθημερινή και σημαντική προσφορά των αποφοίτων της Ιωνιδείου σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Φέτος προτάθηκαν εικοσιπέντε απόφοιτοι και παλαιοί καθηγητές και επιλέχθηκαν τελικά οκτώ (8). Εξ αυτών έξι (6) απόφοιτοι  και δύο (2) παλιοί καθηγητές. Φετινή καινοτομία είναι η βράβευση ενός Πειραιώτη, μη αποφοίτου, που φέρει τον τίτλο του επίτιμου μέλους, για την διάκριση του σε θέσεις ευθύνης και Κοινωνικής προσφοράς. Επίσης για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται η βράβευση της πλέον δραστήριας τάξης για τη χρονιά που πέρασε.

Οι βραβεύσεις ανά κατηγορία θα είναι οι εξής:
A. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ
1.     Αντώνη Αντωνίου  (Αποφ. 77)
Ο Αντώνης Αντωνίου για την πολυετή προσφορά του στο Σύνδεσμο, μέσα από τη συμμετοχή του στα Διοικητικά Συμβούλια της περιόδου 2003-2012. Ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αντιπροέδρου.
2.     Βασίλη Βασιλειάδη  (Αποφ. 77)
Ο Βασίλης Βασιλειάδης για την σημαντική προσφορά του στο Σύνδεσμο, μέσα από τη συμμετοχή του στα Διοικητικά Συμβούλια της περιόδου 2007-2012, και στο Σύλλογο Γονέων του Σχολείου

Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
1. Ιγνάτιος Αντωνιάδης (Αποφ. 73)
Ο Ιγνάτιος Αντωνιάδης είναι διευθυντής του τμήματος Θεωρίας του τομέα Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του CERN στη Γενεύη.
Ακαδημαϊκές Διακρίσεις:
1995: Βραβείο Ιδρύματος Μποδοσάκη στην Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων
1995: “Honoris Causa” του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
2000: Médaille d’Argent του CNRS, France
2002: Prix Special της Societe Français de Physique
2008: European Research Council (ERC) Advanced Award της EU
Περίπου 270 επιστημονικά άρθρα με πάνω από 18000 αναφορές

Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
1. Νίκος  Ξανθούλης (αποφ.80)
Ο Νίκος Ξανθούλης, διακεκριμένος συνθέτης και μουσικός, είναι καθηγητής του Ωδείου Αθηνών και κορυφαίος Α΄ τρομπετίστας της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1984. Είναι Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά.  Διδάσκει επίσης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.  Το 2009 ανεκηρύχθη Επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών με απόφαση της Συγκλήτου της. Το 2011 Το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής του απένειμε την διάκριση “Kress Lectureship”.

Δ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
1. Γεώργιος Πουκαμισάς (Αποφ.72 )
Ο Γεώργιος Πουκαμισάς είναι Πρεσβευτής της Ελλάδος στο Βουκουρέστι , Έχει υπηρετήσει στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, στη Λιβύη, στις πρεσβείες Ουάσιγκτον και Λευκωσίας.
2. Θεοδόσης Αρκουλής (Αποφ.74) 
Ο Δρ. Αρκουλής Θεοδόσης Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, είναι επικεφαλής  του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση» από το 1992.
3. Αντώνης Ζαΐρης (επίτιμο μέλος)
Ο Δρ. Αντώνης Ζαΐρης υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ). Σήμερα κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ε. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ
1. Αχιλλέας Λαζάρου ,  Φιλόλογος -Ιστορικός
2. Γιάννης Κυρτάτος, Καθηγητής Φυσικής

ΣΤ. ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΑΞΗΣ
Η Τάξη 1972, έκλεισε 40 χρόνια αποφοίτησης της το 2012. Πολλά από τα μέλη της έχουν διακριθεί στο χώρο της επιστήμης, του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς, ενώ η συγκεκριμένη τάξη έχει δημιουργήσει και δικό της σωματείο
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναπόφοιτους για την συμμετοχή τους.

Ο   Πρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας
Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης                Παναγιώτης Καλαβρός

Δεν υπάρχουν σχόλια: