Κοπή πίτας των Αποφοίτων της “SAINT-PAUL”



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 στην αίθουσα τελετών της Σχολής η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας του Συλλόγου Αποφοίτων “Saint-Paul”.
Την κοπή της πίτας τίμησαν με την παρουσία τους ο αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κρητικός, καθηγητής της Σχολής, ο οποίος εκπροσώπησε τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιά, ο εφημέριος του καθολικού ιερού ναού Πειραιά, π. Γιάννης Πάτσης, ο frère Μάριος Καπέλλας ως εκπρόσωπος των Αδελφών των Χριστιανικών Σχολείων στην Ελλάδα, ο γενικός διευθυντής της Σχολής “Saint-Paul”, κ. Μάρκος Βαρθαλίτης, ο γενικός διευθυντής του δημοτικού «Δελασάλ» στον Άλιμο, κ. Αντώνης Ρηγούτσος,
οι διευθύντριες του γυμνασίου και του λυκείου της Σχολής, κ. Μοσχονά και κ. Παπαδοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Τσαγκρινός, ο απόφοιτος και αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Βουράκης, ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. και παλαιός απόφοιτος κ. Βασίλης Κορκίδης, ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Στέλιος Μανουσάκης, ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Γιώργος Ζησιμάτος και μέλη του Δ.Σ., η πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Jeanne d'Arc, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων της Ιωνιδείου κ. Κ. Μπουρλετίδης και Μέλη του Δ.Σ., πολλοί άλλοι εκλεκτοί επίσημοι, εκπρόσωποι από τα δεκαπενταμελή συμβούλια γυμνασίου & λυκείου, οι εκπαιδευτικοί της Σχολής, παλαιοί καθηγητές, και παλαιοί και νέοι απόφοιτοι του Συλλόγου Αποφοίτων του “Saint-Paul”.
Το καλωσόρισμα έγινε από τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου κ. Γρηγόρη Μπλαβέρη. Εκ μέρους των Frères χαιρετισμό απηύθυνε ο fr. Μάριος Καπέλλας, και εκ μέρους της Σχολής ο γενικός διευθυντής, κ. Μάρκος Βαρθαλίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στα 120 χρόνια δημιουργικής παρουσίας της Σχολής “Saint-Paul” στην πόλη του Πειραιά και στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα κατά το 2013 για να γιορταστούν τα 120 χρόνια προσφοράς της Σχολής.
Στη συνέχεια απονεμήθηκαν βραβεία στους απόφοιτους μαθητές της Γ΄ λυκείου του σχολικού έτους 2011-2012 Σταμάτη Δανάη, Πετροπούλου Λήδα και Παντελίδη Γιώργο που έφεραν τη υψηλότερη βαθμολογία ανά κατεύθυνση κατά της Πανελλαδικές εξετάσεις του 2012. Κατόπιν, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. και παλαιός απόφοιτος κ. Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος μίλησε για τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τη νεανική επιχειρηματικότητα.
Όπως κάθε χρόνο, τιμήθηκαν απόφοιτοι της Σχολής οι οποίοι έχουν διακριθεί στον κοινωνικό στίβο. Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον απόφοιτο του 1956, Γρηγόρη Χατζηελευθεριάδη, εξέχουσα φυσιογνωμία της παγκόσμιας Ναυτιλίας που μαζί με τον αδελφό του και τους άξιους συνεργάτες τους δημιούργησαν την παγκόσμιας φήμης και ακτινοβολίας Ναυτιλιακή εταιρεία Eletson Maritime και στους αδελφούς Σταϊνχάουερ Αλφρέδο (απόφοιτο του 1986) και Σταϊνχάουερ Δημήτρη (απόφοιτο του 1990) που δημιούργησαν ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά σήματα (brands) στην ελληνική και διεθνή αγορά των ποτών, το Skinos Mastiha Spirit, με εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 15 διεθνείς αγορές.
Τέλος, ο πρόεδρος των Αποφοίτων του “Saint-Paul”, κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, κάλεσε σε συσπείρωση τα μέλη του Συλλόγου και κήρυξε το έτος 2013, έτος αλληλεγγύης για τον Σύλλογο. Μετά την ευλογία της βασιλόπιτας από τον π. Μεθόδιο ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τον τενόρο κ. Μπάμπη Βελισάριο. Το φλουρί κέρδισε  ο απόφοιτος του 1965, Χρήστος Χατζηγιάννης.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με κέρασμα, όπου οι απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν μεταξύ τους και με τους καθηγητές τους και να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος.
Και του χρόνου!




Δεν υπάρχουν σχόλια: