Απαγόρευση εισαγωγής φορτίου ανανά

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, συνεχίζοντας τους συστηματικούς ελέγχους στους χώρους των Τελωνείων Πειραιά, εντόπισαν και απαγόρευσαν την εισαγωγή φορτίου με ανανά συνολικού βάρους 51.000 κιλών προέλευσης Κόστα Ρίκα.
Πιο αναλυτικά, στις 28-8-2013 στο χώρο του Ε’ Τελωνείου Πειραιά, οι ελεγκτές προχώρησαν στην απαγόρευση εισαγωγής 4.500 χαρτοκιβωτίων με ανανάδες, συνολικού βάρους 51.000 κιλών.
Το συγκεκριμένο προϊόν δεν πληρούσε τις απαιτούμενες ποιοτικές προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας, διότι βρέθηκε σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης με εμφανή συμπτώματα σήψης. Η περαιτέρω τύχη του συγκεκριμένου προϊόντος θα κριθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι συστηματικοί έλεγχοι από τους ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλο το φάσμα της τροφικής αλυσίδας, προκειμένου να διασφαλιστούν και να προστατευτούν τα συμφέροντα του καταναλωτικού κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: