«ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΓΙΝΑΝ»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με την ευκαιρία έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, μέσα σε ένα θερμό και εξαιρετικά αρνητικό οικονομικό κλίμα, καλεί τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις μοναδικές και μεγάλες εκπτώσεις που τους προσφέρουν τα καταστήματα της πόλης μας συνεχίζοντας να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην υπερτοπική αγορά του Πειραιά, που είναι έτοιμη να τους εξυπηρετήσει, προσφέροντάς τους ποικιλία, ποιότητα και απίστευτα προνομιακές τιμές.
Με την ευκαιρία υπενθυμίζει στα μέλη του, ότι η τήρηση των κανόνων και η διαφύλαξη των θεσμών, ιδίως σε τέτοιες δύσκολες περιόδους, αποτελούν εργαλεία καταπολέμησης της κρίσης και τυχόν παραβίασή τους μπορεί να επιφέρει ακόμη πιο επώδυνες συνέπειες. Γι αυτό, θα πρέπει να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «60% έκπτωση»).
3. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.
4. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς παρακαλεί τους συναδέλφους να προστατέψουν το θεσμό των εκπτώσεων, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την διενέργειά τους και τους εύχεται «ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ».
Στους φίλους καταναλωτές εύχεται να κερδίσουν, να χαρούν από τις αγορές τους στα καταστήματα της πόλης μας και να στηρίξουν τα καταστήματα της περιοχής μας, που υπηρετούν με ευσυνειδησία τα συμφέροντα των πελατών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: